Altın Fiyatları, Yeni Haftaya Nasıl Başladı?

Altın fiyatları, yeni haftaya kısmi gerileme ile başladı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Altın fiyatları, Fed'in bu yıl faiz indirimine başlayacağına dair beklentilerin kuvvetlenmesine rağmen bu hafta başına kısmi gerileme ile başladı.

Altın fiyatları, yeni haftaya kısmi gerileme ile başladı.

Değerli metal, ABD'de cuma günü açıklanan ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyon göstergesi olan kişisel tüketim harcamaları (PCE) fiyat endeksinin bir önceki aya göre ivme kaybetmesine rağmen yükseliş eğilimi gösterememişti.

PCE fiyat endeksindeki ivme kaybı, Fed'in bu yıl faiz indirimine başlayacağına dair beklentileri kuvvetlendirdi.

Bu hafta merkez bankası liderleri Avrupa Merkez Bankası’nın Jackson Hole’u olarak görülen Portekiz’in Sintra kentindeki zirvede konuşacak. Önemli ECB üyelerinin yanı sıra Fed Başkanı Jerome Powell salı günü, New York Fed Başkanı John Williams çarşamba günü Sintra zirvesinde konuşacak. İngiltere genel seçimleri perşembe günü düzenlenecek. Tahvil yatırımcısının gözü ise cuma günkü ABD tarım dışı istihdam verisinde olacak.

IG piyasa stratejisti Yeap Jun Rong, "En son ABD enflasyon verileri yatırımcıların zihninde tazeliğini koruyor, veriler beklentilere uygun geldi ve genel olarak Fed'in eylül ayında başlayacak gevşeme sürecine yönelik mevcut piyasa oranı beklentilerini çok az etkiledi. 2 bin 280 dolar seviyesinin savunulamaması, altın fiyatlarının bir sonraki aşamada 2 bin 200 dolara yönelmesinin önünü açabilir" dedi.

ALTIN PİYASASINDA SON DURUM

Bugün sabah saatlerinde altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0,24 gerileyerek 2 bin 322 dolar seviyesinde işlem gördü.

Gram altın 2 bin 442 TL seviyesinden, çeyrek altın 3 bin 995 TL seviyesinden, Cumhuriyet altını ise 15 bin 920 TL'den alıcı buldu.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz