Alman Kanalındaki Harita Yunanistan'ı Kızdırdı!

Almanya merkezli ARD1 televizyon kanalında yayınlanan KKTC haritası, Yunan medyasında büyük tepkiye neden oldu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni tanımayan ve her fırsatta Türkiye hakkında kullandığı "işgalci" suçlamalarıyla gündeme gelen Yunanistan'da yeni bir kriz yaşandı. Almanya merkezli ARD1 televizyon kanalında yayınlanan KKTC haritası, Yunan medyasında büyük tepkiye neden oldu.

Almanya merkezli ARD1 televizyon kanalında yayınlanan bir program, Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 50. yıl dönümünü anlatırken KKTC haritasına yer verip KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu'nu tanıtması nedeniyle Yunanistan'da büyük bir tartışmaya yol açtı. Program Yunan medyasının tepkisini çekti.

YUNAN MEDYASI: "ÇOK ÜZGÜNÜZ"

Yunanistan merkezli Alpha News, Almanya'nın ARD1 kanalının bu yayınını sert bir dille eleştirdi. Alpha News, ARD'nin KKTC'yi tanıdığını ve Tahsin Ertuğruloğlu’nu KKTC Dışişleri Bakanı olarak anmasını, Almanya'nın bu durumu resmi bir tanıma olarak değerlendirdi ve "Çok üzgünüz" ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

ALMANYA'DAN AÇIKLAMA GELMEDİ

Almanya'dan konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, ARD1 kanalının programında yaşanan gelişme, Kıbrıs üzerindeki diplomatik gerilimi artırabilecek nitelikte bir olay olarak değerlendirildi.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz