AKP'li Tuğrul Türkeş'in Beklenen 'Gezi' Ziyareti Gerçekleşti!

Tuğrul Türkeş, Osman Kavala, Can Atalay, Çiğdem Mater ve Tayfun Kahraman'ın da bulunduğu Gezi davası hükümlülerini cezaevinde ziyaret etti.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türkiye Delegasyonu Başkanı ve AKP Milletvekili Tuğrul Türkeş, Osman Kavala, Can Atalay, Çiğdem Mater ve Tayfun Kahraman'ın da bulunduğu Gezi davası hükümlülerini cezaevinde ziyaret etti.

Geçen günlerde, Gezi davasından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan iş insanı Osman Kavala 'nın yanı sıra Gezi davasından 18 yıl hapis cezası alan Mine Özerden, Çiğdem Mater, Can Atalay ve Tayfun Kahraman’la cezaevinde görüşme talebini Adalet Bakanlığı'na ilettiğini açıklayan MHP'nin kurucu ismi Alparslan Türkeş'in oğlu ve AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, talebi üzerinden 1 hafta geçmesine rağmen bir sonuç alamadığını belirterek, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'u eleştirmişti.

Bakanlığın önceki gün ziyaret izni vermesinin ardından Türkeş'in beklenen görüşmesi gerçekleşti.

Ziyareti açıklamayla duyuran Türkeş şunları yazdı:

“'Gezi Parkı Davası' Tutuklu Sanıklarının Ziyaretlerinin Gerçekleştirilmesine İlişkin Açıklama

Daha önceden yapmak arzusunu belirttiğimiz ve yapılacağına ilişkin duyurusunu ilan ettiğimiz Osman Kavala, Tayfun Kahraman ve Can Atalay’ ın ziyaretleri Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ nda; Çiğdem Mater Utku ve Mine Özerden’ in ziyaretleri Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ nda 31.07.2024 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Bu süreçte yardımlarını ve katkılarını esirgemeyen Adalet Bakanı Sayın Yılmaz Tunç ve Adalet Bakan Yardımcısı Sayın Ramazan Can’ a teşekkür ederiz."


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz