Erdoğan'dan Hamas Lideri Haniye'nin Ailesine Taziye Telefonu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran'da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye'nin eşi ve çocuklarıyla telefonda görüştü.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran'ın başkenti Tahran'da uğradığı suikastta hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin eşi ve çocukları ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Haniye'nin 'hain bir suikast sonucu şehadetinden duyduğu derin üzüntüyü' ifade etti.

Ne olmuştu?

Haniye, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak için Tahran'da bulunuyordu. İran Devrim Muhafızları Ordusu, 31 Temmuz’da sabaha karşı yaptığı açıklamada, Haniye’nin Tahran'da kaldığı konutuna saldırı düzenlendiğini duyurdu.

Hamas ve İran, Haniye'ye yönelik suikasttan İsrail'i sorumlu tutarken, Tel Aviv yönetiminden saldırıyı üstlenen resmi bir açıklama yapılmadı. Haniye, 6 Mayıs 2017'de Hamas Şura Konseyi tarafından Halid Meşal'in yerine Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı seçilmişti.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz