AK Parti'den Emekli Zammı Ve Asgari Ücret Açıklaması!

"Bu düzenlemeden SGK, Bağ-Kur ve EYT'den 7 bin 500 TL'nin altında emekli aylığı olanlar da yararlanacak."

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşının 5500 TL'den 7500 TL'ye yükseltileceği müjdesini verdikten sonra gözler Meclis'e çevrildi. Meclis'ten geçtikten sonra düzenlemeden EYT'lilerde dahil olmak üzere 15 milyon kişi faydalanacak. Öte yandan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, emekli zammı ve asgari ücret hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Gelen son dakika haberine göre; emekliye zam düzenlemesi Meclis'e geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu düzenlemeden SGK, Bağ-Kur ve EYT'den 7 bin 500 TL'nin altında emekli aylığı olanlar da yararlanacak." dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan emekli zammı müjdesi sonrası en düşük emekli maaşı yüzde 36'nın üzerinde bir artışla 7500 TL'ye yükseldi. TBMM'de yapılacak yasal düzenlemenin ardından yeni zam maaşlara yansıyacak. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, merak edilenleri cevapladı.

AK PARTİ'DEN EMEKLİ ZAMMI VE ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'dan dikkat çeken emekli zammı ve asgari ücret açıklaması geldi.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI GÜNDEMDE Mİ?

Akbaşoğlu asgari ücret zammı konusunda, "Asgari ücret bilindiği gibi Aralık ayında belirleniyor ve bir yıl geçerli oluyor. Dünyada ve Türkiye'de olan enflasyon nedeniyle çalışanlarımızın alım gücünün artmasına yönelik müdahaleleri zamanında yaptık. Net asgari ücret 8.500 TL'ye çıktı. Memur ve emeklilerle ilgili düzenleme ise altı ayda bir yapılıyor.

'BU HAFTA YASALAŞTIRACAĞIZ'

En düşük emekli maaşını alan insanlarımızın, sosyal adalet anlayışı içerisinde daha yukarıya doğru çekilmesi durumudur. Seyyanen 2 bin TL ek ödeme düşünülmektedir. Bunu haftaya yasalaştıracağız" açıklamalarında bulundu.

AKBAŞOĞLU, 1 TEMMUZ'U İŞARET ETTİ! 'GÜNDEMİMİZDE...'

Akbaşoğlu, 1 Temmuz itibarıyla emekli vatandaşların durumlarının iyileştirilmesiyle ilgili düzenlemenin gündemlerinde olacağını belirterek, "Asgari ücretle ilgili böyle bir ihtiyaç durumu söz konusu olursa Sayın Cumhurbaşkanımız gereğinin yapılacağını daha önce belirtmişti. Temmuz ayında da kademelendirmeye yönelik olarak, bütün çalışanlarımızın lehine gerekli düzenlemeleri yapacağımızdan kamuoyu emin olsun. Alım gücünü öncüleyerek insanlarımızın daha iyi bir yaşam koşuluna ulaşması için mücadele veriyoruz" dedi.

ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri tahsis numarasına göre her ayın 17'si ile 28'i arasında maaşlarını alıyor. Emekli zammı düzenlemesi sonrası zamlı maaşların Nisan ayında hesaplara yatması bekleniyor. Burada Ramazan Bayramı öncesinde ödemelerin erkene çekilerek yapılması da gündemde yer alıyor.

İŞTE EMEKLİ MAAŞI ÖDEME TAKVİMİ

Ödemeler erkene alınmazsa; SSK'lı emekliler 17-26 Nisan arasında, Bağ-Kur'lular 25-28 Nisan arasında zamlı maaşlarını alacak. Zamlı emekli maaşları için ödeme takvimi:

SSK EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

İşte SSK emekli maaşları için ödeme takvimi...

Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar ayın 17'sinde,
Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar ayın 18'inde,
Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar ayın 19'unda,
Tahsis numarası son rakamı 3 olanlar ayın 20'sinde,
Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar ayın 21'sinde,
Tahsis numarası son rakamı 8 olanlar ayın 22'sinde,
Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar ayın 23'ünde,
Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar ayın 24'ünde,
Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar ayın 25'inde,
Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar ayın 26'sında ödeme alacak.

BAĞ-KUR EMEKLİSİ NE ZAMAN ÖDEME ALACAK?

Tahsis numarası son rakamı 9,7,5 olanlar ayın 25'inde
Tahsis numarası son rakamı 3,1 olanlar ayın 26'sında,
Tahsis numarası son rakamı 8,6,4 olanlar ayın 27'sinde,
Tahsis numarası son rakamı 2,0 olanlar ayın 28'inde ödeme alacak.

Emekli maaşı ödemesi tarihi Cumartesi gününe rastlayan hak sahiplerinin ödemesi Cuma, Pazar gününe rastlayanların ödemesi ise Pazartesi yapılacak.

'EMEKLİYE ZAM' DÜZENLEMESİ MECLİS'TE!

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emekliye zam düzenlemesiyle ilgili Meclis'te basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Mustafa Elitaş,"Teklif 16 madde, en düşük emekli maaşı 7 bin 500 lira olacak. Bu düzenlemeden SGK, Bağ-Kur ve EYT'den 7 bin 500 TL'nin altında emekli aylığı olanlar da yararlanacak." ifadelerini kullandı.

Elitaş, şu ifadeleri kullandı:

"En düşük emekli aylığı alanlar Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği müjde çerçevesinde 7 bin 500 liraya çıkacak. Bundan hem Bağkur'lular hem de SGK'lılar yararlanacak.

EYT kapsamındakiler de bundan yararlanacak. 11 milyona yakın emekli bundan faydalanacak. 6 milyonluk kısım 2 bin liralık artıştan faydalanacak. Önümüzdeki haftanın sonunda bu konuyu bitiririz diye düşünüyorum.

Bugün vereceğimiz teklif toplam 16 maddeden oluşuyor. Bildiğiniz gibi AK Parti iktidarı döneminde ortaya çıkan en düşük emekli maaşı konusu gündeme gelmişti.

2000 yılında yapılan yasal düzenlemeyle birlikte emekli maaşının hesaplanması hem Bağkur, hem SGK, hem de emekli sandığında farklı düzenlemeler vardı. Biz 2023 yılının başında en düşük emekli maaşının 5 bin 500 lira olması konusunda bir kanun teklifimiz genel kuruldan geçmişti.

2022 yılının haziran ayında yaptığımız düzenleme ile de en düşük emekli maaşı 2 bin 500 lira iken 3 bin 500 liraya çıkarmıştık. 2023 yılının başında da 5 bin 500 liraya çıkarmıştık."


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz