ABD’den Yapay Zeka Uyarısı!

ABD İç Güvenlik Bakanlığı İstihbarat Ve Analiz Bürosu tarafından hazırlanan bültende, yapay zeka ile üretilen içeriklerin yaklaşan 2024 başkanlık seçimleri sürecinde kötü niyetli olarak kullanılabileceğine dair endişeler paylaşıldı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

ABD İç Güvenlik Bakanlığı’nın ülke çapında kolluk kuvvetlerine gönderdiği analiz bülteninde, üretken yapay zekanın 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçiminin güvenliğini tehdit edebileceği konusunda uyarıda bulunuldu.

Bültende, “2024 seçim döngüsü ilerledikçe, üretken yapay zeka araçları, büyük olasılıkla hem yerli hem yabancı tehdit aktörlerine, hızlı gelişen olayları kötüleştirerek, seçim süreçlerini aksatarak veya seçim altyapısına saldırarak müdahale için daha fazla fırsat sağlayacak.” ifadelerine yer verildi.

Yapay zeka yoluyla gerçekleştirilebilecek muhtemel saldırıların faillerinin “Ulus-devlet düşmanları” olarak adlandırıldığı bültende, “Rusya, Çin ve İran, çevrim içi ortamda en karmaşık kötü niyetli etki kampanyalarını geliştirmeye devam ediyor. Bu rakiplerin, ABD izleyicilerini etkilemek için kullandığı taktiklerin çoğu, muhtemelen 2024 seçimleri öncesinde kullanılacak.” değerlendirmesi yapıldı.

Bültende, saldırıların, devlet kurumlarını, toplumsal bütünlüğü ve demokratik süreçlere olan güveni baltalamaya yönelik olacağı vurgulandı.

“DERİN SAHTELİKLER” UYARISI

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Avril Haines, geçen hafta Senato İstihbarat Komitesi duruşmasında, Kongre’yi, üretken yapay zekanın tehlikeleri konusunda uyarmış ve yapay zeka teknolojisinin “derin sahtelikler” üretebileceğini belirtmişti.

New Hampshire Başsavcılığından yapılan açıklamada, eyalette 23 Ocak’ta gerçekleşen ön seçimlere saatler kala seçmenlerin telefonuna gönderilen yapay zeka ürünü sahte ses kaydında, ABD Başkanı Joe Biden’ın sesinin taklit edildiği, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı ifade edilmişti.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz