15 Temmuz’un 7. Yıl Dönümü!

"Millet darbe yapmak isteyenlere darbe vurdu"

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Altun, “O gün uluslararası alandaki egemenler, Türkiye'de bir yönetim değişikliği yapmak için, bir kirli örgütü, hain bir terör örgütünü kullandılar. Millet buna lideri ile birlikte net bir şekilde darbe vurdu, darbe yapmak isteyenlere darbe vurdu” dedi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 7. yıl dönümünde ülke genelinde ve yurt dışında geniş kapsamlı anma etkinlikleri düzenleniyor.

Türk demokrasisini hedef alan kalkışmaya karşı İletişim Başkanlığı tarafından İsveç ve Almanya'da 13 Temmuz'da başlayan paneller, 15 Temmuz'da Bosna Hersek, Fransa, Belçika ve Sırbistan'da devam ediyor. Panellerde darbe girişimi karşısında halkın ve güvenlik güçlerinin gösterdiği mücadele panelistlere anlatılıyor.

Türkiye’de de siyasi çevrelerden 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne ilişkin çeşitli mesajlar paylaşılıyor.

“Milletin öz güveninin tescilidir 15 Temmuz”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, " O gün uluslararası alandaki egemenler, Türkiye'de bir yönetim değişikliği yapmak için, bir kirli örgütü, hain bir terör örgütünü kullandılar. Millet buna lideri ile birlikte net bir şekilde darbe vurdu, darbe yapmak isteyenlere darbe vurdu ve onları bertaraf etti. Bunu yaparken de ne kadar güçlü olduğunu gösterdi. Milletin öz güveninin tescilidir 15 Temmuz" dedi.

“Hıyanet şebekesinin hezimet günü olarak tarihe geçti”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "15 Temmuz, şanlı tarihimize yazılan yeni bir kahramanlık destanı ve hıyanet şebekesinin hezimet günü olarak tarihe geçmiştir" ifadesini kullandı.

Işıkhan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 15 Temmuz'un gecesinin kara, sabahının zafer olduğunu belirtti.

Bakan Işıkhan, şunları kaydetti:

Hain terör örgütü FETÖ tarafından yapılan kanlı darbe girişiminin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı duruşu ve aziz milletimizin onurlu mücadelesiyle engellendiği 15 Temmuz, şanlı tarihimize yazılan yeni bir kahramanlık destanı ve hıyanet şebekesinin hezimet günü olarak tarihe geçmiştir. Türkiye Yüzyılı'nın kahramanları müsterih olsun, canınız pahasına koruduğunuz emanetiniz emin ellerde. Aziz şehitlerimize rahmet, gazilerimize esenlikler diliyorum. Vatan size minnettardır. Unutmadık, unutturmayacağız. Türkiye geçilmez.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat’tan mesaj

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 15 Temmuz'un bir hürriyet destanı olduğunu belirterek, "Önce Vatan diyerek ülkesi için canlarını feda eden aziz şehitlerimize rahmet diliyor, gazilerimize ve bir an bile düşünmeden vatanı savunmak uğruna yollara düşen tüm vatandaşlarımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum" ifadesini kullandı.

Bolat, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, 15 Temmuz'un, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile Türk Milleti'nin bayrağına ve inancına sahip çıkmak şuuruyla, millet egemenliğinden başka bir gücü tanımayacağını dünyaya haykırdığı gün olduğunu bildirdi.

Bu hürriyet destanının Türk milletinin demokrasiye olan bağlılığı ve vatan sevgisinin somut bir göstergesi olduğunu ifade eden Bolat, geçmişten günümüze demokrasi, milli birlik ve milli değere canları pahasına sahip çıkan memleketin her bir evladını saygıyla selamladığını belirtti.

Bolat, bundan sonra da Türkiye'yi içten ve dıştan çökertmek isteyenlere asla fırsat vermeyeceklerini belirterek, "Her türlü fitneye ve tehdide karşı toplum olarak müteyakkız olacağız. 'Önce Vatan' diyerek ülkesi için canlarını feda eden aziz şehitlerimize rahmet diliyor, gazilerimize ve bir an bile düşünmeden vatanı savunmak uğruna yollara düşen tüm vatandaşlarımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum" değerlendirmelerinde bulundu.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz