TBMM Tatile Girdi!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 1 Ekim'e kadar tatile girdi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 1 Ekim'e kadar tatile girdi.

Genel Kurul dün gece yapılan görüşmelerde TBMM Başkanvekili Süreyya Sırrı Önder başkanlığında toplanan genel kurulda ek bütçe üzerindeki görüşmeler tamamlandı. 

Önder, ek bütçe kanunun oylanmasının ardından, "Gündemimizdeki işler tamamlanmıştır. Alınan karar gereğince gündemde bulunan işleri sırasıyla görüşmek için Anayasa ve İç Tüzük gereğince 1 Ekim 2023 Pazar günü saat 14.00'te toplanmak üzere birleşimi kapatıyorum" dedi.

İsveç konusu yeni dönem kaldı

TBMM'nin tatile girmesiyle İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin onay süreci de yeni döneme kaldı. 

Bu kapsamda, İsveç'in NATO'ya üyeliğine ilişkin onayı da TBMM'nin 1 Ekim'de başlayacak yeni yasama yılında ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO zirvesinden sonra yaptığı açıklamada, onay sürecinin yeni döneme kalacağını ifade etmişti. Erdoğan, şunları söylemişti:

"Şu anda tabii bir yol haritası mevcut ve İsveç makamları pazartesi akşamı yaptığımız görüşme çerçevesinde bu yol haritasını bize sunacaklar. Bu yol haritasını bize sunduktan sonra biz de bunu Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunacağız. Çünkü bir draft pazartesi akşamı ortaya çıktı ve bu yedi maddelik draftı bizler Meclisimize göndermek suretiyle, açıldığı zaman süratle Meclis Başkanımızın inanıyorum ki uluslararası sözleşmelerde öne çıkaracağı sözleşme bu olacaktır. Tabii ki onay makamı birinci derecede Meclis'tir. Meclisten geçtikten sonra da benim onayıma gelir ve bunları da bizler yakın takipte takip edeceğiz. Bir an önce bu sürecin bitmesini de istiyoruz, isteyeceğiz.”

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz