12 Yıl Aradan Sonra Bir İlk: Sisi, Türkiye'ye Geliyor!

Mısır'dan Türkiye'ye önemli bir ziyaret yaşanacak. Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi yarın Türkiye'ye geliyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, 12 yıl aradan sonra yarın Türkiye'yi ziyaret edecek. Yarın gerçekleşecek görüşmede, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve Orta Doğu'da artan gerilim, Türkiye ile Mısır ilişkilerinin geliştirilmesi için atılacak adımların ele alınacağı bildirildi.

Mısır'dan Türkiye'ye önemli bir ziyaret yaşanacak. Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi yarın Türkiye'ye geliyor.

12 YIL ARADAN SONRA İLK TÜRKİYE ZİYARETİ!

Ziyaret Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetiyle gerçekleşecek. Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi'nin çarşamba günü Ankara'da olması beklenirken bu ziyaret Sisi'nin ilk Türkiye ziyareti olacak.

Sisi, Beştepe'de resmi törenle karşılanacak ve iki liderin başbaşa görüşmesinde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve barış çabaları masada olacak.

Görüşmede Türkiye'nin Mısır üzerinden Gazze'ye yaptığı insani yardımların arttırılmasına dönük çabalar konuşulacak. İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları, İran'ın misilleme beklentisi ve Ortadoğu'da artan gerilim de iki liderinde gündemindeki başlıklar arasında yer alıyor.

ÖNEMLİ ZİYARETTE NELER VAR?

Ziyaret kapsamında, Türkiye-Mısır Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi cumhurbaşkanları başkanlığında ilk toplantısını yapacak.

Türkiye ve Mısır arasında 10 milyar dolara yaklaşan ticaret hacminin 15 milyar dolara çıkarılması hedefi doğrultusunda işbirliğinin artırılması konuşulacak.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz