10 Milyonluk Listede Aranıyordu... Suriye'de Öldürüldü!

İçişleri Bakanlığının en çok aranan teröristler listesinin 10 milyon lira para ödüllü kırmızı kategorisinde aranan Ciwan kod adlı Şaban Bozan ile yardımcısı Jiyan kod adlı Asya Erdem Suriye’nin kuzeyinde öldürüldü.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

PKK'nın uzun zamandan beri silah ve lojistik aktarımından sorumlu olan ve İçişleri Bakanlığının en çok aranan teröristler listesinin 10 milyon lira para ödüllü kırmızı kategorisinde aranan Ciwan kod adlı Şaban Bozan ile yardımcısı Jiyan kod adlı Asya Erdem Suriye’nin kuzeyinde öldürüldü.

Terör örgütü PKK’nın Kandil ve Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarında uzun yıllar sorumlu düzeyde faaliyet gösterdikten sonra terör örgütünün Suriye ayağını oluşturan PYD-YPG'nin ülkesinin kuzeydoğusunu işgal etmesiyle bu bölgeye kaydırılan terörist Şaban Bozan ile yardımcısı Asya Erdem’in 9 Temmuz’da öldürüldükleri belirlendi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Suriye’nin Haseki Vilayetinin doğusundaki El Hol kasabası yakınlarında terörist Şaban Bozan ile Asya Erdem’in içinde bulunduğu aracın önceden yerleştirilen tahrip gücü yüksek el yapımı uzaktan kumandalı bombanın infilak ettirilmesiyle öldürüldükleri kaydedildi.

TELSİZ KESTİRMELERİNDEN TEYİT EDİLDİ

Hurda yığınına dönen ve cesetleri parçalanan iki teröristten Hakkâri Çukurca nüfusuna kayıtlı Şaban Bozan’ın İçişleri Bakanlığının 10 milyon lira para ödüllü kırmızı kategorisinde arandığı belirlendi. Yardımcısı Asya Erdem adlı üst düzey kadın teröristin de Sivas nüfusuna kayıtlı olduğu ve uzun zamandan beri Suriye’nin kuzeyini işgal eden terör örgütünün sözde silahlı kadın yapılanması olan YPJ’nin sorumlularından olduğu öğrenildi.

Aracın havaya uçurulmasından sonra bölgede bulunan teröristlerin kendi aralarındaki kriptolu telsiz kestirmelerini çözümleyen güvenlik kaynakları iki teröristin de öldürüldüğünü teyit etti. Teröristlerin Haseki il merkezi ile Kamışlı ilçesini Irak sınırına bağlayan karayolunun bulunduğu El Hol kasabası yakınlarında öldürüldükleri belirlendi.

EL HOL: TERÖR ÖRGÜTÜNÜN IŞİD’LİLERİ TUTTUĞU BÖLGE

El Hol kasabası sık sık ABD’li üst düzey generaller ile ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’nın (CENTCOM) üst düzey isimleri tarafından ziyaret edilen bir kasaba.

Terör örgütü PKK-YPG, bu bölgede SDG (Suriye Demokratik Güçleri) adıyla faaliyet yürütürken, aynı zamanda Suriye’nin kuzeyi ve kuzeydoğusunda sağ yakalanan veya teslim olan IŞİD'li teröristler ile bu teröristlerin ailelerini El Hol Kampı'nda rehin tutarken, ABD’liler de bu kampa sık sık ziyarette bulunarak teröristlerden IŞİD’liler hakkında düzenli brifing alıyor.

El Hol kasabasının bulunduğu karayolu aynı zamanda Irak’ın Sincar bölgesine açıldığı için terör örgütü için de kritik öneme sahip.

ABD’NİN GÖNDERDİĞİ TIRLARDAN SORUMLUYDU

ABD başta olmak üzere batılı ülkelerin IŞİD’le mücadele bahanesiyle terör örgütüne gönderdiği tırlar dolusu yeni nesil ağır silah ve mühimmatlarda El Hol üzerinden Irak’taki terör yuvalarına aktarılıyor.

Yardım adı altında gönderilen silahların Irak’ın kuzeyi ile Suriye’nin kuzeyi ve kuzeydoğusuna nakledilmesi, tasnif edilerek dağıtımı ve tüm sevk ve idaresiyle ilgili aşamalardan terör örgütünün sözde cephane ve silah sorumlusu Şaban Bozan’ın sorumlu olduğu bildirildi. Terörist elebaşı Bozan, Suriye’nin kuzeyindeki yeni nesil silahların El Hol üzerinden Irak’ın Sincar bölgesindeki sözde YBŞ’li teröristlere aktarımından da sorumluydu.

Öldürülen iki terörist hakkında “Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle tutuklamaya yönelik yakalama kararı bulunuyordu.
 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz