AK Partili Başkanın Eşi Dehşet Saçtı!

Bilgisayarları dağıttı, hakaretler yağdırdı...

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Edirne AK Parti İl Başkanı Belgin İba'nın eşi Nesim İba belediyeden otel ruhsatı alamayınca sinir krizi geçirdi. Nesim İba, Edirne Belediyesi'ndeki İmar ve Şehircilik Müdür vekilinin odasını basarak bilgisayarları dağıttı, hakaretler yağdırdı.

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 31 Mart yerel seçimlerinde Edirne Belediye Başkan adayıydı. İba seçimi kaybedince tekrar il başkanlığına döndü. Belgin İba’dan önce il başkanvekilliği görevinde bulunan Nesim İba’nın bir inşaat şirketi var. İba 2016’da aldığı arsaya Edirne’deki öğrenci yurdu açığını görerek yurt yaptırdı. 2019’a kadar devam eden süreçte burası yurt olarak yasal şekilde işletildi. 2019’da eğitime ara verilince İba burayı otele çevirmeye karar verdi.

Belediyeye otel ruhsatı almak için başvuran Nesim İba'ya imar planı otele uygun bulunmadığı için ruhsat verilmedi. Bunun üzerine İba belediyeden pansiyon ve konaklama tesisi ruhsatı aldı. Bu ruhsat da otelini yasal hale getirmedi, çünkü oteli 75 odadan oluşuyor. Pansiyon ve konaklama tesislerinde yönetmeliğe göre en az 3 en fazla 25 oda bulunması gerekiyor. İba bir süre otel ruhsatı olmamasına rağmen işletmeyi bu şekilde sürdürdü.

ONAY ALMAYAN İŞLETMELERİN KAPATILMASI İÇİN TALİMAT

Kültür ve Turizm Bakanlığı konaklama tesisi ve pansiyonlar için yeni bir yönetmeliğe gitti. Bu yönetmelikle belediyeden pansiyon ruhsatı alan işletmelerin 3 ay içerisinde bakanlıktan da onay almaları istendi. 2 Temmuz 2024’te Edirne Belediyesi’ne onay almayan işletmelerin kapatılması için ivedi talimat gitti. Bu işletmelerin arasında Nesim İba’nın oteli de var. Bu durum otel yetkililerine bildirildi.

16 Temmuz 2024 Salı günü sabah 10.00 sıralarında Nesim İba, Edirne Belediyesi İmar Ve Şehircilik Müdür Vekili Dinçer Asar’ın odasına girdi. Sinir krizi geçiren İba "Eğer bana onay vermezsen bu odadan çıkmam” dedi. Odadaki bilgisayarlara zarar verip küfürler yağdıran İba, Dinçer Asar’ın emniyetteki ifadesine göre belindeki kabarıklığı sürekli göstererek silahlı tehdit imasında da bulundu.

İDDİAYA GÖRE POLİS GELDİ AMA SEYRETTİ

Dinçer Asar olay yaşandıktan sonra 1-2 saat içerisinde suç duyurusunda bulundu. Olay yerine gelen polislerin Nesim İba’ya müdahale etmediği iddia edildi. Dinçer Asar emniyetteki ifadesinde ayrıca İba’nın sinir krizi geçirdiği bir andan faydalanarak odadan çıktığı, belediye hemşiresini çağırttığını, hemşirenin İba’yı kontrol ettiğini ve daha sonra şirketinden birini arayarak İba’yı gelip belediye binasından almaları gerektiğini söylediğini aktardı. Olaydan bir gün sonra da Edirne Belediyesi kurumsal olarak konuya dair suç duyurusunda bulundu.

16 MİLYON LİRA TEŞVİĞİNİ DE ALAMAMIŞ

Sözcü gazetesinden Cem Özkeskin haberine göre, Nesim İba’nın iddiaya göre bakanlıktan otel için 16 milyon liralık teşvik de kazandı. Fakat otel ruhsatı alamadığı bu teşviği elde edemedi. Belediye kaynaklarına göre sinir krizinin bir nedeni de bu. İba’nın odada sinir krizi geçirdiği anlara dair konuşmasında bu 16 milyon liralık kısım da geçiyor.

BAKANLIĞA SAHTE EVRAK MI VERDİ?

Nesim İba'nın şirketi Gümüş İnşaat'la ilgili bir diğer iddia da bakanlığa otel ruhsatı aldığına dair sahte evrak arz ettiği. Öyle ki 2023'ün sonlarına doğru bakanlık Edirne Belediyesi'ne bir uyarı yazısı gönderdi. Nesim İba'nın otelinin bulunduğu parsele dair bakanlığa iki ayrı evrak gönderdiği belirtildi. 2017'de hazırlanmış evrakların biri orijinal belediye evrağı üzerinde 'yurt' ibaresi var. Nesim İba'nın şahsi e-devletinden yüklediği iddia edilen evrakta ise 'otel' ibaresi yazıyor.
 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz