'Sibergöz-44' Operasyonu: 107 Şüpheli Yakalandı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bu operasyonu sosyal medya hesabından duyurdu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) iş birliğiyle İstanbul ve Kocaeli merkezli olarak Ankara, Aydın, Gaziantep, Düzce, İzmir, Hatay, Diyarbakır, Kayseri, Trabzon, Ağrı, Balıkesir ve Eskişehir'de gerçekleştirilen "SİBERGÖZ-44" operasyonları, büyük bir dolandırıcılık ağını ortaya çıkardı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bu operasyonu sosyal medya hesabından duyurdu.

İstanbul'da bilişim dolandırıcılığına darbe

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün operasyonlarıyla, sosyal medya platformları üzerinden "Forex Yatırım, Yüksek Kazanç" vaadiyle iletişime geçtikleri vatandaşları mağdur eden ve mobil uygulamalar aracılığıyla 5 milyon TL haksız kazanç sağlayan 96 şüpheli yakalandı. Ayrıca, 45 farklı paravan şirket kurarak, hesaplarında 3 milyar TL para hareketliliği tespit edildi.

Kocaeli'nde e-ticaret dolandırıcılığına operasyon

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda ise, bir e-ticaret sitesi üzerinden verilen forklift ve çekme karavan ilanlarıyla iletişime geçtikleri vatandaşlardan "Ürün Bedeli, Kapora Bedeli" adı altında para talep ederek 12 müşteki şahıstan haksız kazanç sağlayan 11 şüpheli ele geçirildi.

Operasyonların sonuçları

Operasyonlar sonucunda 4 adet ruhsatsız tabanca, büyük miktarda döviz ve Türk Lirası, ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Yerlikaya'nın verdiği bilgiye göre, Siber devriyelerin 7/24 sahadaki etkinliği ve siber suçlarla kararlı mücadelesi devam edecek.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz