Bakanlıktan 'Huzurevinde Şiddet' Haberine İlişkin Açıklama!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan, İstanbul'daki özel bir huzurevinde yaşlılara şiddet uygulandığı haberine ilişkin kuruluş hakkında gerekli süreç işletileceğini açıkladı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan, İstanbul'daki özel bir huzurevinde yaşlılara şiddet uygulandığı haberine ilişkin kuruluş hakkında gerekli süreç işletileceğini açıkladı. Tutuklanan personelle ilgili başlatılan hukuki sürecin de yakın takipçisi olunacağı bildirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan bazı basın yayın organlarında İstanbul'daki özel bir huzurevinde görev yapan personelin, yaşlılara şiddet uyguladığı haberlerine ilişkin açıklama yapılması gereği duyulduğu belirtildi.

Söz konusu olayın ardından İl Müdürlüğüne bağlı ekiplerin ivedilikle merkeze giderek incelemelerde bulunduğunun aktarıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılarak, söz konusu olaya karışan personel M.Ş.Ö'nün iş akdi kuruluş tarafından feshedilmiştir. Yaşanan olayın mağduru huzurevi sakinlerinin ise ifadelerinin alınmasının ardından sağlık muayeneleri yapılmıştır. Bakanlığımızca başlatılan idari inceleme sonucuna göre kuruluş hakkında gerekli süreç işletilecektir. Emniyet birimlerince gözaltına alınmasının ardından tutuklanan personelle ilgili başlatılan hukuki sürecin de yakın takipçisi olacağız. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz