Zoom CEO'sunun Ses Kaydı, Duyanları Şaşırttı!

Sızdırılan kayıtta Eric Yuan, çalışanların platformda aşırı arkadaş canlısı olduğunu söylüyor

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Zoom'un CEO'su Eric Yuan tüm çalışanların katılımıyla bu ay yaptığı bir toplantıda, çalışanların yüz yüze çalışmaya geri dönmesini istediğini çünkü Zoom'un kendilerini fazla "arkadaş canlısı" yaptığını ve güven inşa edemediklerini söyledi.

İlk Insider'ın elde edip haberleştirdiği ses kaydında Yuan, "Geçtiğimiz birkaç yıl içinde o kadar çok yeni 'Zoomie' işe aldık ki güven inşa etmek gerçekten zorlaştı" diyor.

Güzel bir sohbet gerçekleştiremiyoruz. Birbirimizle düzgünce tartışamıyoruz çünkü Zoom görüşmesine katılan herkes çok arkadaş canlısı davranma eğiliminde.

Yuan'ın düşünceleri beraberinde eylemi de getirdi: Zoom 3 Ağustos'ta çalışanlarına, fiziki bir Zoom ofisine yaklaşık 80 km mesafede yaşayıp haftada en az iki gün işe gitme zorunluluğu getiren yeni bir politikayı hayata geçirdi.

Zoom'u çok az kişinin duyduğu bir platformdan milyonlarca kişinin günlük yaşamının parçası haline getiren şeyin Kovid-19 pandemisi ve bunun sonucunda ortaya çıkan evde kalma kararları olduğu düşünüldüğünde Zoom'da ofis politikasına geri dönülmesi çarpıcı.

Ancak Yuan, teknoloji firmalarının üst düzey yöneticileri içinde tek değil. Apple, Meta ve Amazon geçen aylarda işe dönüş politikalarını uygulamaya koyarak evden çalışma politikalarının sağladığı esneklikten yararlanan çalışanları kızdırmıştı.

Kovid-19 aşıları ekonominin yeniden canlanmasını kolaylaştırdığından beri birçok sektördeki işçilerle patronlar yüz yüze çalışmanın önemi ve şirketlerin çalışanlarının nerede oldukları ve programları üstünde kontrol sahibi olma imkanı nedeniyle çatışıyor.

Zoom ve diğer bir dizi teknoloji şirketi gibi bazıları, çalışanların haftanın belirli günlerinde ofise gitmesinin zorunlu olduğu, diğer günlerde de evden çalışmalarına izin verildiği hibrit politikalar benimsiyor. Ancak bu şirketler bile, birçoğu kendi şirketlerindeki işlerin çoğunun ya da tamamının uzaktan yürütüldüğü, pandeminin farklı bir aşamasında işe alınan çalışanların sert tepkisiyle karşılaşıyor.

Yuan'ın kamuoyuna açıklanma amacı taşımayan yorumları, kendisinin ve diğer üst düzey yöneticilerin Zoom ve daha geniş anlamda uzaktan çalışma hakkında gerçekte ne düşündüğüne dair bir dereceye kadar fikir verebilir: Platformun, bazen konforsuz da olsa güven inşa edebilecek etkileşim türlerine izin vermeyerek bir şekilde yeniliği sınırladığı öne sürülüyor.

Çin'de doğup büyüyen Yuan, 1990'ların sonlarında Silikon Vadisi'ne taşındı. Zoom'u 10 yıldan uzun süre önce kuran Yuan, pandemide multimilyarder oldu.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz