Zekeriya Beyaz Hayatını Kaybetti

Uzun süredir hastanede tedavi altında bulunan İlahiyat profesörü Zekeriya Beyaz, 84 yaşında yaşama veda etti.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Bir süredir hastanede tedavi gören Prof. Dr. Zekeriya Beyaz'dan acı haber geldi. Prof. Dr. Beyaz'ın cenazesinin yarın kaldırılacağı öğrenildi. Prof. Dr. Zekeriya Beyaz'ın ölüm nedenine ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Zekeriya Beyaz'ın oğlu gazeteci Oğuzhan Beyaz acı haberi duyurdu. Beyaz "Canımın bir parçası gitti. Sevgili babam Prof. Dr. Zekeriya Beyaz'ı kaybettik. Yarın Esenler Merkez Camii'inde öğle namazının ardından Topkapı Kozlu mezarlığında veda edeceğiz..." dedi.

ZEKARİYA BEYAZ KİMDİR?

Din adamı ve akademisyen olan Zekeriya Beyaz, 1 Mart 1938 yılında Gaziantep’te dünyaya gelmiştir. İlkokulu Gaziantep’te okumuş, ortaokul ve lise eğitimini de Kahramanmaraş İmam-Hatip Lisesi’nde tamamlamıştır. Yükseköğrenimine 30’lu yaşlarda başlamış ve 1972 yılında İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun olmuştur.

İmam-Hatip okuduktan sonra 1963 yılında Nizip Ulu Camii’nde imam olarak göreve başlamıştır. Bu görevi Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı İmam-Hatip, Vaiz ve Müftülük görevleri olarak 14 yıl sürdürmüştür.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz