Zam Pazarlığında 3. Toplantı!

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan açıklama yapıyor

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Yaklaşık 6 buçuk milyon memur ve memur emeklisini ilgilendiren 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme Görüşmeleri'nin 3. toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda başladı. Kamu İşveren Heyeti'nin yeni zam teklifi belli oldu.

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin takip ettiği zam pazarlığında süreç devam ediyor. Taraflar arasındaki 3. toplantı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda başladı. İlk teklif 14 Ağustos Pazartesi günü açıklanmış ancak memurun beklentisini karşılamamıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve memur emeklilerinin toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetin ikinci zam teklifini açıkladı. 2024'te ilk 6 ay için yüzde 15, ikinci 6 ay için yüzde 10 zam teklif edildi. 2025 zam teklifi ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci 6 ay için yüzde 5 oldu.

Memur-Sen ne talep etmişti?

Toplu sözleşme masasında yetkili konfederasyon olarak yer alan Memur-Sen, 2024 için üçer aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci 3 ayda yüzde 35, ikinci 3 ayda yüzde 10, üçüncü 3 ayda yüzde 15, dördüncü 3 ayda yüzde 10 artış istemişti.

Zam pazarlığında anlaşma için son tarih 22 Ağustos. Uzlaşma olmazsa kamu hakem heyeti devreye girecek ve 30 Ağustos'a kadar son karar verilecek.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz