Yüz Binlerce EYT'liye Büyük Şok! Maaşlar Yatmadı!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın (EYT) bir kısmının maaşının yatmadığı ortaya çıktı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın (EYT) bir kısmının maaşlarının başvuru yapmalarına rağmen halen bağlanmadığı ortaya çıktı. Vatandaşlar ise Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) kapısına gitmeye devam ediyor. Maaşını alamayan 618 bin kişinin olduğu belirtildi. Bu 3 EYT'liden birinin maaşını alamamaması demek.

Sosyal Güvenlik Müşaviri Murat Baş Ece Üner ile TV100 Ana Haber'e şu değerlendirmeleri yaptı:

Yüz binlerce kişi halen emekli maaşının bağlanmasını bekliyor. Maaşlar da maalesef ki başvuru tarihinden bu tarafa enflasyon karşısında ciddi manada bir erime var.

Borçlanmalar, farklı kurumlarda hizmet olduğunda o dosyalar özellikli dosya oluyor. Bazı gecikmelerin yaşanması çok normal. Bütün veriler dijitalde olmasına rağmen kesinlikle orada incelemelerin ve yazışmaların yapılması gerekiyor. Bu konular titizlikle ele alınmalı. Ne kadar daha bekleyeceklerine dair net bir şey söz konusu değil.

Türkiye son 10 yıllık ortalamada yıllık 350-400 bin emekli veriyordu. Yaklaşık bir ay içinde bir buçuk milyon emekli başvurusu yapıldı. Biz bunu 5 senede veriyorduk.

3 ay geçenler mutlaka avans talebinde bulunsunlar.

SGK'nın ilçe teşkilatları ise dosyalarla dolup taşıyor. EYT'li 2 milyon 250 bin kişi var. Maaşı bağlananların sayısı ise bir milyon 632 bin kişi. Geriye kalan 618 bin kişi ise bugün halen maaşının bağlanmasını bekliyor.

Emeklilik bekleyen EYT'liler ise yetkililerden işlemlerin hızlanmasını, amğduriyetlerinin bir an önce giderilmesini bekliyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz