Yuvasız Kalan Güvercinlere Sahip Çıkıyor!

Hatay'a gelen doğa, yaban hayatı fotoğrafçısı ve kuş gözlemcisi Alper Tüydeş, kümesleri yıkılan ya da sahipsiz kalan güvercinleri korumaya çalışıyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Bursa'dan Kahramanmaraş merkezli depremlerden en fazla etkilenen illerden Hatay'a gelen doğa, yaban hayatı fotoğrafçısı ve kuş gözlemcisi Alper Tüydeş, kümesleri yıkılan ya da sahipsiz kalan güvercinleri korumaya çalışıyor.

Bursa’nın Karacabey ilçesinde yaşayan ve aynı zamanda güvercin yetiştiricisi olan Alper Tüydeş, deprem bölgesi için yardım faaliyetlerine katıldı.

Tüydeş, depremlerden birkaç gün sonra televizyon ekranlarından enkazların üzerinde uçuşan güvercinleri görünce onlara yardım edilmesi gerektiğini düşünerek, çalıştığı Karacabey Belediyesi’nin görevlendirmesiyle Hatay’a gitti.

Enkazları tek tek gezen Tüydeş, deprem nedeniyle kümesleri yıkılan ya da sahiplerinin ilgilenemediği kuşları yaşatmaya çalışıyor.

Yakalayabildiği kuşları kafeslere koyarak yetkililere teslim eden ve yeniden sahiplendirilmeleri için çalışma yürüten Tüydeş, ulaşamadığı kuşlar için ise bölgeye yem bırakıyor.

Hatay’ı çok sevdiğini ve adeta ikinci memleketi gibi gördüğünü anlatan Tüydeş, “Depremin olduğu ilk andan itibaren burada olan biteni hep ekran karşısında üzüntüyle izlemiştik. Yapabileceğimiz bir şey yoktu. Biz de yaşadığımız şehirde elimizden geldiğince yardım ve Bursa’da organizasyon konularına yardımcı olmaya çalıştık” dedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz