Yeni Destek Paketi Geliyor!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır önemli destek açıklamalarda bulundu. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Müjdeyi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır verdi. Yeni destek paketi geliyor. Rakam ise 120 bin TL'den başlıyor, 500 bin TL'ye kadar çıkıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, depremden en çok etkilenen yerlerden biri olan Hatay'ı ziyaret etti. Bakan Kacır burada önemli destek açıklamalarda bulundu. 

Bakan Kacır, deprem bölgesindeki tüm işletmeler ve hayatını kaybeden işletmecilerin, KOSGEB'e olan 2023 borçlarının silindiğini anımsattı.

"Hatay'da 781 işletmemiz bu programdan yararlandı. 291 milyon liralık kredi hacmi oluşturduk ve işletmelerimize yaklaşık 70 milyon liralık KOSGEB desteği sağladık. KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında ise Hatay'da 24 işletmemize yaklaşık 32 milyon liralık proje desteği sunduk. Sosyal ve ekonomik uyumu teşvik etmek için Özel Sektörün Güçlendirilmesi Projesi çerçevesinde Hatay'dan 129 işletmeye toplam 129 milyon lira destek sağlayacağız. Yakın dönemde imzasını attığımız Türkiye Deprem Sonrası Ekonomik Canlanma Projesi ile KOBİ'lerimizin güçlenmesi için 450 milyon dolar tutarında bir Dünya Bankası kaynağını ülkemize kazandırdık. Bu finansmanla hasar derecesine ve firma ölçeğine bağlı olarak 120 binden 500 bin liraya kadar uzanan bir aralıkta KOBİ'lerimize finansman desteği sağlayacağız."

Kacır, destek süresi 36 ay olacak programda KOBİ'lerin ilk 2 yıl herhangi bir geri ödeme yapmayacağını, 3 yıl içerisindeki ödemelerin faizsiz tahsis edileceğini belirterek, en kısa sürede bu destek paketini kullanıma açmayı arzuladıklarını söyledi.

Deprem sonrasında 1 milyar liralık ilave kaynağı afet bölgesindeki bölgesel kalkınma projelerine yönlendirdiklerini dile getiren Kacır, "Hatay'da 14 projeye yaklaşık 242 milyon lira destek sağladık. Gastronomi kültürünü koruma ve devam ettirme üzere inşa ettiğimiz Gastronomi Çarşısı, afetten telef olmuş hayvan varlığı fazla olan 4 mahallemizde kurduğumuz süt soğuk zincir altyapısı, ayakkabı sektörü için kurduğumuz ortak kullanım atölye yalnızca bunlardan bazıları. Bu desteklerle afetten zarar gören 230 çiftçimizin ve 252 sanayici ve esnafımızın doğrudan yararlanacağı projeler yürütüyoruz. Hatay'ımıza 1000'in üzerinde istihdamı bu projelerle yeniden kazandırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, hayata geçirecekleri yeni projelerle kadın ve gençlerin istihdamını desteklemeyi sürdüreceklerini, Türkiye'de faaliyet gösteren büyük ölçekli işletmelerle yakın işbirliği içerisinde olacaklarını bildirdi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz