Warner Music, Higginson’ı Başkan Yardımcısı Olarak Atadı!

Warner Music, Google yöneticisi Carletta Higginson’ı dijitalden sorumlu başkan yardımcısı olarak atadı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Warner Music, Google yöneticisi Carletta Higginson’ı dijitalden sorumlu başkan yardımcısı olarak atadı.

Higginson, Google’da on yıl boyunca hem müzik editörlüğü hem de kayıtlı müzik alanında iş geliştirme ve hukuki rollerde çalıştıktan sonra WMG’ye katıldı. En son YouTube ve Google Play’de müzik editörlüğü küresel başkanı olarak görev yaptı.

Higginson, daha önce Google’da YouTube’un işletme müdürü olarak görev yapan WMG CEO’su Robert Kyncl’a rapor verecek. Yeni görevinde, anlaşma yapmaktan hesap yönetimine kadar WMG’nin küresel dijital ortaklıklarının tüm yelpazesini denetleyecek olan Higginson, duyuruya göre ekibiyle birlikte “ticari yenilikleri keşfedecek ve yeni dijital ortaklıklar kuracak”.

Bu atama, Oana Ruxandra’nın WMG’den ayrıldığını duyurmasının ardından gerçekleşti.

YouTube’da müzik editörlüğünün küresel başkanı olarak Higginson, platformun lisanslama stratejisine öncülük ederek editörler, meslek birlikleri ve PRO’lar ile ilişkiler kurdu. Görevleri arasında dijital lisanslama ve ortaklık anlaşmalarını müzakere etmek, mevcut ortaklıkları yönetmek, yeni ilişkiler başlatmak ve yeni iş fırsatları yaratmak vardı. Buna ek olarak, platformdaki sanatçıları, söz yazarlarını ve yapımcıları yaratıcı bir şekilde desteklemeye yardımcı olmak için çeşitli girişimlerin geliştirilmesini denetledi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz