VİDEO: AKP'li Başkan Depremzedeyi Gözaltına Aldırdı!

Başkan, belediyenin yaptırdığı evlerin hasar görmesini eleştiren bir depremzede bir vatandaşı geceyarısı çadırında uyurken gözaltına aldırdı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

AK Partili belediyenin Şahinbey'de yaptırdığı konutlar depremde hasar gördü. Durumu eleştiren depremzede Hasip Türkmen dün Belediye Başkanı tarafından kaldığı çadırdan gözaltına aldırdı.

AK Partili Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, sosyal medya üzerinden video paylaşıp belediyenin yaptırdığı evlerin hasar görmesini eleştiren bir depremzede bir vatandaşı geceyarısı çadırında uyurken gözaltına aldırdı.

Kahramanmaraş’ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Gaziantep, Malatya, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye'yi derinden etkiledi.

Deprem, Gaziantep ilinde de büyük yıkımlara ve ölümlere neden olurken Şahinbey ilçesinde  Hasip Türkmen isimli depremzede belediyenin yaptığı evlerin hasarlığı olduğunu söyleyerek bir video çekti.

Çekilen görüntülerde ise duvarların yanı sıra kolonlarda da ağır hasar oluştuğu görülüyor. 

Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun, “Siz mi bileceksiniz, belediye başkan yardımcım 30 yıllık mühendis” diyerek, oturulabilir dediği sitenin, Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılarak satıldığı belirtildi. 

Derdini anlatan depremzede Hasip Türkmen’in akşam saatlerinde kaldığı çadırdan apar topar gözaltına alınması tepki çekti. Türkmen’in belediye başkanının şikayetiyle gözaltına alındığı belirtildi.

Avukatın devreye girmesiyle depremzede Türkmen savcılıktan serbest bırakıldı.

Avukat, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, müvekkil hakkında şikayette bulunuyor ve gözaltına alınmasını sağlıyor. Müvekkil depremzede olup, depremden kaçıp, sığındığı köyündeki çadırdan üç polis vasıtasıyla gözaltına alındı. Bu durumun vicdani hiçbir açıklaması olamaz. Savcıya verilen ifadenin ardından müvekkilin salıverilmesine karar verildi. Depremzede bir vatandaşın evine girebilecek bir pozisyonu yokken ve daha sonra sunulacak kayıtlardan da görüleceği üzere evi ciddi şekilde hasarlıyken müvekkili o eve tıkmak istemek en basit tabiriyle acımasızlıktır. Biz de müvekkilin haksız şekilde gözaltına alınması nedeniyle belediye başkanından şikayetçi olduk.”

Milli Gazete

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz