Uzman İsimden Ekonomik Krize Dair Korkutan Açıklama!

"2008'dekinden daha büyüğü geliyor…"

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Ünlü ekonomist Harry Dent, küresel ekonominin 2008'dekinden çok daha büyük bir krize gireceğini savundu.

ABD'nin tanınmış medya kuruluşlarından Fox'a konuşan ünlü ekonomist Harry Dent, 1925'ten 1929'daki Büyük Buhran'a giden süreçte ekonomide doğal bir balon oluştuğunu fakat bugünkü durumda yapay bir balonla karşı karşıya olunduğunu söyledi.

71 yaşındaki ekonomist, bugün yayımlanan söyleşisinde, yapay balonun Amerikan hükümeti tarafından oluşturulduğunu savunarak şu ifadeleri kullandı:

Akşamdan kalmalığı çözmek için ne yaparsınız? Daha çok içersiniz. Onların yaptığı da bu. Ekonomiye sürekli ekstra para pompalamak aslında uzun vadede genel ekonomiyi iyileştirebilir. Fakat sonuçları ancak bu balon patladığında göreceğiz.

2009'da yayımlanan The Great Depression Ahead (Gelecekteki Büyük Buhran) çalışmasıyla New York Times Çok Satanlar Listesi'ne giren Dent, şöyle devam etti:

Bu balon 14 yıldır devam ediyor. Çoğu balon 5 ila 6 yıl sürerken, bu sefer daha da uzadı. Dolayısıyla 2008-2009'da yaşadığımızdan daha büyük bir çöküş beklemek zorundasınız.

Dent, balonun merkezinde emlak sektörü olduğunu savundu.

Ekonomist, ABD'deki bir sürü evin halihazırda değerinin iki katına çıktığını belirtti.

Cumhuriyetçi siyasetçi Harry S. Dent Sr.'ın oğlu olan ekonomist, Çin ve Japonya gibi ülkelerdekilerin potansiyel bir piyasa çöküşüne karşı teminat olarak boş mülkler satın aldığına dikkat çekti.

Independent Türkçe'nin aktardığına göre Dent, "Tarihin hiçbir döneminde bu kadar çok kişi, sadece spekülasyondan ötürü ikinci ve bazen de üçüncü evini satın almamıştı" dedi.

Amerikan borsasında da büyük düşüş yaşanacağını savunan ekonomist, şunları söyledi:

Bence S&P'nin zirveden yüzde 86, Nasdaq'ın da yüzde 92 düştüğünü göreceğiz. Nvidia gibi kahraman bir hisse senedi de, şirket ne kadar iyi ve harika olursa olsun yüzde 98 düşecek. Bu iş bitti.

Ekonomist, küresel ekonomide öngördüğü büyük çöküşün 2025 ortalarında yaşanabileceğini öne sürdü.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz