Uykunuzda Ölebilirsiniz!

Son yılların en korkunç hastalığı! Uykuda gelip aniden beyinde patlamalara neden olan bu ürkütücü hastalık için uzamanlar alarma geçti.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Son dönemlerin en ürütücü hastalığı: Patlayan kafa sendromu! Vakaların hızla arttığı hastalıkta uyku sırasında aniden gelen patlama sesleri korku ve panik anını tetikliyor. Beyin panik halinde kitleniyor ve önce felç daha sonra da ölüme kadar uzanabiliyor. 

Bilim literatüründe Parasomniler adı verilen uyku hastalıklarından biri olan patlayan kafa sendromunu ise gün içinde yaşanan sinir ve stres tetikliyor. 

Peki patlayan kafa sendromu nedir? 

Kısaltılmışı EHS olan patlayan kafa sendromu, kişinin uyku sırasında duyduğu gök gürültüsü ve patlama sesleri beynin işlevsel fonksiyonunu hareketlendirmesidir. Aniden gelen kasılmalar sonucu vücut kitlenir ve önce felç daha sonra da ölüme kadar gidilen bir süreç başlar. 

Kesin bir tedavi türü yoktur. Ancak neden olacağı ruhsal sorunlar tedavi edilir. Beynin uyuşması ve uyku düzeni için ilaçlar verilir. Uyku nöbetleri geçirenler ise gözlem altında tutulur.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz