Uyku Turizminin Yükselişi!

Tatile çıkmak, uyku alışkanlıklarınızı iyileştirmeye çalışmak için alışılmadık bir yol gibi görünebilir.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Tatile çıkmak, uyku alışkanlıklarınızı iyileştirmeye çalışmak için alışılmadık bir yol gibi görünebilir.
Ancak uyku turizminin popülaritesi birkaç yıldır artıyor ve dünya genelindeki otellerde ve tatil köylerinde artan miktarda uyku odaklı konaklamalar ortaya çıkıyor.

Pandemiden bu yana ilgi, dikkatlerini uyku yoksunluğu çekenlere odaklayan bir dizi yüksek profilli kuruluşla fırladı.
Son 12 ayda Park Hyatt New York, uyku artırıcı olanaklarla dolu 900 metrekarelik bir süit olan Bryte Restorative Sleep Suite'i açarken, Rosewood Hotels & Resorts kısa süre önce Alchemy of Sleep adlı bir inziva koleksiyonu başlattı. "dinlenmeyi teşvik etmek" için tasarlanmıştır.
Yenilikçi ses yalıtımıyla donatılmış odalara sahip Londra'nın ilk uyku merkezli oteli Zedwell, 2020'nin başlarında açıldı ve İsveçli yatak üreticisi Hastens , Portekiz'in Coimbra şehrinde 15 odalı bir butik otel olan dünyanın ilk Hästens Sleep Spa Hotel'i kurdu. yıl sonra.

Peki uyku neden seyahat endüstrisi için birdenbire bu kadar büyük bir odak haline geldi?
Dr. Rebecca Robbins , uyku araştırmacısı ve "Başarı için Uyku!" kitabının ortak yazarıdır. Bu değişimin, özellikle otellerle ilgili olarak, uzun zamandır geldiğine inanıyor.

CNN Travel'a, "Konuya gelince, gezginler uyuyacak bir yer için otel rezervasyonu yapıyor" diyor ve otel endüstrisinin öncelikle geçmişte uykuyu gerçekten azaltan şeylere odaklandığına dikkat çekiyor.

"İnsanlar genellikle seyahati, uyku sürelerini uzatmak, ilgi çekici yerler ve seyahat ederken yaptığınız şeylerle, gerçekten de neredeyse uyku pahasına, yozlaşmış yemeklerle ilişkilendirir" diye ekliyor.

"Şimdi, kolektif farkındalığımızda ve sağlık ve esenliğe öncelik vermemizde büyük bir sismik değişim olduğunu düşünüyorum."
Küresel salgın bunda büyük bir rol oynamış gibi görünüyor. Journal of Clinical Sleep Medicine'de yayınlanan bir araştırma, katılan 2.500'den fazla yetişkinin %40'ının pandeminin başlamasından bu yana uyku kalitelerinde bir azalma olduğunu bildirdi.

Dr. Robbins, "Covid-19 döneminde uykuya daha fazla dikkat edildi ve muhtemelen pek çok insan bu uykuyla mücadele ettiği için" diyor.

Hipnoterapist, meditasyon ve bütünsel koç Malminder Gill de uykuya karşı tutumlarda bir değişiklik olduğunu fark etti.
Gill, CNN Travel'e “Her şey uzun ömürlü olmaya doğru ilerliyor gibi görünüyor ve bence bu gerçekten bir şeyleri körükledi” dedi.
"Çünkü uykunun hayatımızın önemli bir yönü olması büyük bir sürpriz değil. Uyku eksikliği vücutta ve zihinsel sağlığınız için birçok farklı soruna neden olabilir.

"Yani, kaygı, depresyon, düşük ruh hali, ruh hali değişimleri - yorgunluğun üzerine her türlü şey."
Gill, Londra'daki bir Belmond Oteli olan Cadogan ile, Uyku Konsiyerji adı verilen uyku sorunları olan konuklara özel bir hizmet yaratmak için ortaklık kurdu.

Serviste uykuyu getiren meditasyon kaydı, sırt üstü ya da yan yatmayı tercih eden misafirlere hitap eden seçeneklerle yastık menüsü, ağırlıklı battaniye seçeneği, servise özel uyku çayı ve kokulu yastık bulunuyor. sis.

Gill, hizmette sunulan farklı öğeler hakkında "Hayatlarının farklı aşamalarında farklı insanlar için farklı şeyler işe yarar" diyor.

"Oranları lehimize yığmaya çalıştık. Tüm bunları birleştirirseniz, daha kaliteli bir uyku şansının daha yüksek olduğunu söyleyebilirim. Ama herkese uyan tek bir beden olduğunu düşünmüyorum."

Oteller ve tatil köyleri tarafından sunulan uyku odaklı programların ve/veya inziva yerlerinin türleri de, konsepte farklı şekillerde yaklaşan farklı kuruluşlarla birlikte değişiklik gösterme eğilimindedir.

Lüks otel markası Six Senses , bazı mülklerinde üç ila yedi gün veya daha fazla arasında değişen çeşitli tam uyku programları sunarken, Londra, Mayfair'de bir Rocco Forte oteli olan Brown's Hotel, kısa süre önce lansmanı yapılan 'Forte Winks' a özellikle konukların "huzurlu bir uykuya dalmasına" yardımcı olmak için oluşturulmuş iki gecelik deneyim.

Rocco Forte Hotels kıdemli grup PR müdürü Daniela Moore, "Uyku çok önemli ve karantinalar ve Covid'den sonra uyku turizminde ve genel olarak sağlıklı yaşamda bir trend olduğunu fark ettik" diye açıklıyor.

"Bu yüzden Brown's'ı en iyi gece uykusunu almanızı önemseyen bir otel olarak sergileme fırsatını değerlendirmek istedik."
Gill'e göre, bu tür deneyimlerin giderek daha fazla ortaya çıkması, "işleri halletmek için ayakta kalma anlatısı"na meydan okunduğunun ve insanların uykunun ne kadar önemli olduğu konusunda daha derin bir anlayışa sahip olmaya başladığının bir işaretidir.

Ancak kısa süreli uyku odaklı seyahat deneyimlerinin aslında bir kişinin genel uykusu üzerinde uzun vadeli bir etkisi olabilir mi?
Dr. Robbins'e göre, konuklara uykularını iyileştirmek için ihtiyaç duydukları araçları sağlamayı amaçlayan "sağlıklı uyku stratejileri" merkezli seyahat deneyimleri, karar vermede yardımcı olacak saygın bir tıp veya bilim uzmanının bir şekilde dahil olması koşuluyla son derece faydalı olabilir. oyunda başka bir şey olup olmadığı.

“Birisi bu inzivalardan birine gelir ve herhangi bir ilerleme görmüyorsa, bunun nedeni tedavi edilmemiş bir uyku bozukluğu olabilir” diye açıklıyor ve olası örnekler olarak uyku apnesi, huzursuz bacak sendromu veya uykusuzluk gibi durumlara işaret ediyor.

"Bu nedenle otellerin, bu stratejileri dikkatli bir şekilde uygulayabilecek bilim adamları ve tıp uzmanlarıyla ortaklık kurduğundan emin olmak hayati önem taşıyor” dedi.

Mandarin Oriental, Geneva, İsviçre'deki özel bir tıbbi uyku kliniği olan CENAS ile iş birliği yaparak, olası uyku bozukluklarını belirlemek amacıyla konukların uyku düzenlerini inceleyen üç günlük bir program hazırlamak için işleri bir adım daha ileri götürdü.

Uyku odaklı kuruluşların ve deneyimlerin çoğu lüks seyahat sektörü içinde yer alma eğiliminde olsa da, Dr. Robbins, tüm otellerin ve tatil köylerinin bunu bir öncelik haline getirmesi gerektiğine inanıyor.

"Her seviye için anlamlı hale getirmenin yolları var," diye ekliyor ve "komodinin yanında bir çift kulak tıkacı bırakmanın çok pahalı olmadığını" belirtiyor.

Uyku turizmi büyümeye devam ederken, Dr. Robbins, "bu alan hakkında gerçekten öncülük etmeye ve yaratıcı düşünmeye devam edenleri" görmeyi dört gözle beklediğini ve konu seyahat olduğunda henüz tam olarak keşfedilmemiş sayısız yol olduğunu vurguladı. uyku bilimi.
“Aslında sizi gençleştiren ve eve tazelenmiş ve restore edilmiş olarak dönmenize izin veren seyahat kavramı gerçekten heyecan verici bir teklif” diye ekliyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz