Uydu Görüntüleri Ele Verdi! İsrail’in Planı İfşa Oldu!

İsrail ordusu, tampon bölge oluşturmak amacıyla Gazze'de İsrail sınırına bir kilometre mesafede yüzlerce binayı yıktı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

ABD merkezli Wall Street Journal gazetesi İsrail'in Gazze sınırında tampon bölge oluşturmaya çalıştığını yazdı.

"İsrail, Gazze sınırı boyunca tampon bölge kurarak ABD ile yeni bir ayrışma riskine giriyor" başlıklı haberde "Geçtiğimiz Kasım ayından itibaren, İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzey kesiminde boş bir arazi için günlerce çalıştı." ifadeleri yer aldı.

Habere göre orduya Gazze'nin içinde, Filistinlilerin girişinin yasaklanacağı bir güvenlik bölgesi inşa etme planının bir parçası olarak, sınır boyunca 1 kilometre genişliğinde bir alanı temizleme emri verildi.

Haberde yer alan bilgilere göre uydu görüntüleri, Gazze'de sınırın bir kilometre yakınında bulunan 2 bin 824 binanın yüzde 40'ının 7 Ekim'den bu yana yerle bir edildiğini gösteriyor.

WSJ ayrıca İsrail'in bu hamlesinin ABD ile ilişkileri daha da gerginleştirmesinin muhtemel olduğunu da yazdı.

The Hill'de yer alan "Netanyahu Biden'ın sabrını sınıyor" başlıklı analizde de Biden ve Netanyahu arasındaki gerginliğin arttığı belirtildi.

Haberde "Netanyahu'nun Biden'ın Gazze Şeridi'ne yönelik ertesi gün senaryosunda iki devletli çözüm yönündeki çağrısını reddetmesi, Biden'ın İsrail'in eleştirileri karşısında güçlü durma çabalarına meydan okuyor. İsrail lideri aynı zamanda ABD'nin yeni bir rehine anlaşmasına aracılık etme çabalarını da engelliyor gibi görünüyor." ifadeleri yer aldı.

BM insani yardım kuruluşu Ocha'ya göre çarşamba sabahı, Han Yunus'un üç ana hastanesinin (El Aksa, Nasır ve El Amal) bulunduğu bölgede şiddetli çatışmalar yaşandı ve bu da sivillerin kaçmasını zorlaştırdı.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları aralıksız devam ediyor. Bölgede bulunan evler saldırılar sonucu ağır hasar alırken yollar ve altyapının da tahrip edildiği kaydedildi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz