Ünlü İsimlerden Hastane Saldırısına Büyük Tepki!

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail tarafından düzenlenen hava saldırılarından sonra en az 500 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Gazze Şeridi’nde bulunan el-Ehli Baptist Hastanesi’nin bombalanması sonucu en az 500 kişi hayatını kaybetti. Gerçekleşen saldırının ardından içlerinde sanatçıların ve sporcuların bulunduğu birçok ünlü İsrail’e tepki gösterdi.

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar devam ederken İsrail Gazze Şeridi’nde bulunan el-Ehli Baptist Hastanesi’ni hedef aldı. Hastane içerisinde bulunan yüzlerce sivil hayatını kaybetti.

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail tarafından düzenlenen hava saldırılarından sonra en az 500 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Gerçekleşen saldırının ardından dünyanın birçok yerinden olayla ilgili kınama mesajları yayınlandı.

Saldırıyı Filistin Dışişleri Bakanlığı "savaş suçu" olarak nitelendirdi. Hamas ise gerçekleşen hava saldırıları ile ilgili olarak “Bu bir soykırımdır” ifadesini kullandı. Saldırılarla ilgili olarak birçok ünlüde sosyal medya hesaplarından ateş püskürdü.

Esra Erol: "Burası bir hastane savaşın masumları nasıl hedef aldığı insanlık suçunun en ağırının yaşandığı bir savaşa tanık oluyoruz. İçim titriyor!!! Bu bir katliam… İsrail'in Gazze'de El Ahli Hastanesi'ne düzenlediği hava saldırısında 500 kişi öldü." 

Alişan: "Yetmedi mi öldürdüğün masumlar? Doymadın kana, doymadın vahşete, doymadın cinayete... Hastane bombalamak, binlerce masum insanı öldürmek ne demek? Katilsin İsrail! Kahrolsun İsrail"

İrem Derici: "El birliğiyle üstümüze düşeni yapalım. Kanımız çekildi, gördüklerimiz insanlık dışı, üzgünüm"

Serhat Teoman: “Hastane bombalamak insanlık suçudur. Yazıklar olsun. Tüm dünya sadece izliyor"

Başak Dizer: “Yeter artık! İnsanlık öldü! Çocuklar öldü, çocuklar! Durdurun bu vahşeti!"

Berk Atan: "Tüm dünyanın gözü önünde Gazze'de Filistin halkına vahşet yaşatılıyor. Bu resmen kılıfına uydurulmuş bir sivil katliama dönüştü. Binlerce masum çocuk hayatını kaybediyor ve tüm dünya sadece izliyor. Bir çocuğun yaşama hakkını elinden alan tüm davaların Allah belasını versin"

Hadise: "Bu bir savaş değil! Sivilleri öldürmek, hastaneleri vurmak bir savaş suçudur. Katliamdır!"

Sinan Albayrak: “Neyi bekliyoruz. İstanbul ayağa kalkmadığı sürece dünya ayağa kalkmaz. Hiç kimse ses çıkarmıyor. Neyin korkusunu yaşıyoruz. Gazze yanındayız, Filistin yanındayız. Bu bizim meselemiz"

Oktay Kaynarca “Bütün dünyanın bu katliama karşı koyması şarttır. Acil barış inşa edilmelidir."

Şahan Gökbakar: "Günahsız çocukların, kadınların ve hastaların olduğu bir hastaneyi bombalamak... Dünyanın gözünün önünde yaşanan bu katliamın durdurulması gerekli. Çok üzücü ve kahredici! Lanet olsun." 

Bergüzar Korel "Romantik savaş karşıtı paylaşımlarının çok ötesinde bir halk yok ediliyor. Çocuklar öldürülüyor! Bu bir savaş değil görmüyor musunuz? Bu bir soykırım." 

Emre Kınay: "İsrail hükümeti bu vahşetten sonra meşru müdafaa tezi ile ilgili cümle kuramaz. İsrail'in sağ duyulu insanları vardır elbet. O faşist canavar Netanyahu'nun kabinesini indirin. Yoksa kendinizle beraber dünyanın da yanmasına sebep olacaksınız. Sivillere saldırıları durdurun."

Ezgi Mola: “Hastane vurmak, çocukları katletmek! Tarih bu insanlık suçunu unutmayacak." 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz