Üniversite Kampüslerinde Yeni Sosyal Medya: Fizz

Fizz adlı yeni sosyal ağ da aynı şekilde Stanford Üniversitesi kampüsünden yayılıyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Fizz adlı bir sosyal medya platformu, ABD’nin üniversite kampüslerindeki performansıyla ilk Facebook kullanıcılarına deja vu yaşatıyor.

Tıpkı Facebook’un 2004 yılında Harvard kampüsünde başlayıp diğer üniversitelere yayılması gibi, Fizz adlı yeni sosyal ağ da aynı şekilde Stanford Üniversitesi kampüsünden yayılıyor. İki yaşındaki platform şimdiden ABD’nin 80 üniversite kampüsüne yayılmış durumda ve yıl sonuna kadar 250 kampüse daha yayılacağı tahmin ediliyor.

Fizz, öğrencilerin kampüs yaşamının tüm yönleri hakkında yorum yapmalarına, anonim olarak paylaşım yapmalarına ve diğer kullanıcıların gönderiyi beğenip beğenmemelerine olanak tanıyor. Bu da kullanıcının “fizzfluence”ını artıran ya da azaltan bir “karma” puanına katkıda bulunuyor.

Haber kaynağı Hypebot’a göre tutulabilecek yeni bir sosyal ağ olarak görülen platform, B Serisi fonlamada (bir şirket başlangıç aşamasının ötesine geçtikten sonraki ikinci tur fonlama) yaklaşık 25 milyon dolar topladı, ancak birçok girişim gibi, para kazanmanın yolu henüz çok açık değil. Platform toplamda şu ana kadar 42 milyon doların üzerinde fon topladı.

Yatırımcılar Fizz’i yeni öğrencilerin okula girdiklerinde hemen benimseyebilecekleri ve daha sonra mezun olana kadar kullanmaya devam edebilecekleri bir platform olarak görüyorlar.

Fizz şu anda yayılmasını el ilanları ve çörek dağıtan öğrenci elçileri ile sağlıyor. İçerik denetimi ise bir sorun gibi görünüyor. Gönüllü moderatörler aracılığıyla yapılan denetimler sonucunda uygunsuz ya da saldırgan bulunan paylaşımlar kaldırılıyor ancak önyargıya dayalı suçlamalar da var.

Fizz’in Facebook’a meydan okuyabileceği yorumu yapılıyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz