Universal Music'in 2023 Birinci Çeyrek Açıklaması!

Universal Music Group, birinci çeyrek mali sonuçlarını açıkladı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Universal Music Group, birinci çeyrek mali sonuçlarını açıkladı. Açıklamaya göre kayıtlı müzik ve müzik edisyonundaki güçlü büyüme ile gelirler yıldan yıla % 11,5 artarak (sabit kurda % 9,3) 2,45 milyar avroya ulaştı.

2023’ün ilk çeyreği için kayıtlı müzik gelirleri, 2022’nin ilk çeyreğine göre % 11,7 (sabit kurda % 9,6) artışla 1,923 milyon avro oldu. Abonelik gelirleri, esas olarak küresel abonelerdeki büyümenin etkisiyle yıldan yıla % 12,7 (sabit kurda % 10,3) arttı. Açıklamaya göre dinleme gelirlerinde yıldan yıla artış % 1,9 oldu. Ancak reklam sektörü zorlu bir ekonomik ortamdan etkilenmeye devam ettiği için dinleme gelirleri sabit kurda % 2,2 azaldı. Fiziki gelirler, Japonya’daki CD, DVD ve plak satışlarındaki artışlar sayesinde yıldan yıla % 32,1 (sabit kurda % 32,6) arttı. İndirme satışları sektör genelindeki düşüşünü sürdürürken, indirmeler ve diğer dijital gelirler, yıldan yıla % 19,1 düştü. Lisanslama ve diğer gelirler, komşu hak gelirlerindeki iyileşmelerin bir sonucu olarak yıldan yıla % 9,2 (sabit kurda % 8,1 arttı).
Edisyon gelirleri ise yıldan yıla % 13,3 (sabit kurda % 11,5) artışla 425 milyon avro oldu. Dijital gelirler, streaming ve abonelikteki sürekli büyümenin etkisiyle yıldan yıla % 20,9 (sabit kurda % 19,1) arttı. Temsili alan gelirleri % 1,1 (sabit kurda % 2,2) düştü. Senkronizasyon gelirleri, yıldan yıla % 11,3 (sabit kurda % 7,8 arttı.

UMG Başkanı ve CEO’su Sir Lucian Grainge gelir açıklamasında, “Sanatçılarımız, hayranlarımız ve hissedarlarımız için işimizi hızlandırmak üzere yıkıcı teknolojileri fırsatlara dönüştürme konusundaki geçmiş performansımızı ilerletmeyi ve bu ivmeyi geliştirmeyi dört gözle bekliyoruz” diye konuştu.

 

Detaylı açıklama için tıklayınız.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz