Türkiye'nin Kuruyemiş Devi 200 Şubesini Kapatıyor!

Türkiye'nin kuruyemiş devi iflas etti! 200 şubeyi acele olarak kapatacaklar

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Türkiye genelinde 200 şubesi olan ve kuruyemiş ile bakliyat satan ünlü markadan kötü haber geldi.

Gıda devi iflas etti. Art arda yeni şubeler açan Maksul Gıda, 3 yıl önce mali darboğaza girmişti.

200 şubesi bulunan Maksul Gıda iflas etti. Kuruyemiş ve baharat sektöründe yaptığı yatırımlarla tanınan Maksul Gıda, mali zorluklar nedeniyle geçtiğimiz aylarda yaklaşık 150 şubesini kapatmıştı.

Kalan 50 şubenin de kapatılmasına karar verilerek iflasını ilan etti. Aylardır maaş alamayan yaklaşık 200 çalışan işsiz kaldı.

Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Maksul Gıda ve sahibi Hakan Şenol için iflas kararı verdi.

Geçtiğimiz aylarda 150 şubesini kapatan Maksul Gıda, geriye kalan 50 şubesini de kapatma kararı aldı.

Maksul Gıda iflas etti. Türkiye genelinde 200’den fazla şubesi bulunan Maksul Gıda, mali zorluklar nedeniyle iflasını ilan etmek zorunda kaldı.

Maksul Gıda’nın Bağcılar şubesinde çalışan Derya Aşkar ise “1,5 aydır ama maaşımı alamadım. Kimseye de sesimizi duyuramıyoruz. Ne bölge sorumlusuna ne de şirketin sahibi Ömer Faruk Şenol bizim mesajlarımıza ve aramalarımıza yanıt veriyor” diye konuştu.

Nüket Kulu isimli Maksul Gıda çalışanı “01 Aralık 2023 tarihinden itibaren maaş alamıyorum. 10 Mart 2024 tarihinde şubelerimiz elimizden alınarak boşaltıldı. Herhangi bir yere yönlendirme yapmadan ben ve benim gibi 100’den fazla personel bekliyor. Şirket sahipleri Hakan Şenol ve kardeşi Ömer Faruk Şenol ile bir çok kez iletişime geçtim. Ancak cevap alamadım. Benim gibi bir çok kişi mağdur durumda” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz