Türkiye Çin'i Geride Bıraktı!

Türkiye, 2021 yılı itibarıyla dünyanın en büyük askeri İHA tedarikçisi oldu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

ABD merkezli bir araştırma firması tarafından yapılan çalışmaya göre Türkiye, 2021 yılı itibarıyla dünyanın en büyük askeri İHA tedarikçisi oldu. Türkiye sektörün devi Çin'i de geride bıraktı ve liderlik koltuğuna oturdu.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir araştırma kuruluşunun hazırladığı raporda, "Türkiye, 2021 itibarıyla dünyanın en büyük askeri İHA tedarikçisi oldu" ifadelerine yer verildi.

Haber 7'nin haberine göre; Yeni Amerikan Güvenliği Merkezi, askeri insansız hava araçları küresel pazarına dair bir çalışma yayımladı.

Çalışmada, Türkiye, Çin ve İran'ın düşük maliyetli askeri insansız hava araçları geliştirerek pazardaki yükselişine dikkat çekildi.

TÜRKİYE, ÇİN'İ GERİDE BIRAKTI

Rapordaki verilere göre, son 10 yılda küresel çapta askeri İHA satışları hızla arttı. Çin'in pazardaki payı 2014'te zirve yaparken 2021'de Türkiye, Çin'i geride bıraktı.

ÇEŞİTLİ BÖLGESEL SINAMALAR ASKERİ JEOPOLİTİĞİN TEST MERKEZİ OLDU

2022'de altı ülke Türkiye'den Bayraktar TB2 satın aldı. Libya, Dağlık Karabağ ve Ukrayna'daki askeri savaş doktirinlerini değiştiren keskin başarılar ve Türkiye'nin hızlı teslimatları, ülkemizi İHA pazarında liderliğe taşıdı.

2021'den bu yana Türkiye, küresel pazarda en büyük askeri İHA tedarikçisi... Rapora göre, Türkiye 2018'den bu yana dünya genelindeki silahlı İHA satışlarının da yüzde 65'ini gerçekleştirdi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz