Türk Lirası Değişiyor!

Darphane kararını verdi! Türk Lirası değişiyor

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Türkiye’de Türk Lirası'nın basımının gerçekleştirildiği Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü önemli bir karar verdi. Alınan kararla birlikte Türk Lirası'nın teknolojik anlamda değiştirilecek.

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü Türk Lirası için yapılacak sahteciliğe karşı öneömli bir adım atmaya hazırlanıyor. Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin'in açıklamasına göre Türkiye’de sahte paraya karşı mürekkep ve bandrol kağıdı bir yıl içinde geliştirilecek. 

Hayata geçecek uygulamayla vatandaşlar cep telefonuna indireceği uygulama ile paranın sahte olup olmadığını kontrol edebilecek.

YENİ YAZILIMA GEÇİLİYOR

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin, Dünya gazetesine önemli açıklamalarda bolundu.  Abdullah Yasir Şahin Darphane'nin yeni teknolojilere uyarlanarak sürekli gelişecek esneklikte kurulduğunu söylerken, “Mühendislerimiz fabrika içerisinde yazılım geliştirdiler. Yeniliklere uyarlanabilecek şekilde teknolojiyi kurduk. Şu an sadece üretimde kullandığımız mürekkep ve bandrol kağıdı yurt dışından geliyor. Bir yıl içerisinde güvenlikli mürekkep ve bandrol kağıdını ülkemizde üretmeye başlamayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz