Trabzonspor'dan 'Samet Akaydın' Açıklaması!

"Rezillik ve iğrençlik"

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Trabzonspor, Fenerbahçe maçına dair bir açıklama yaptı. Bordo-mavililerden yapılan açıklamada "Trezeguet’nin gol sevinci sonrasında secdeye giderken Fenerbahçeli futbolcu Samet Akaydın’ın ‘dönerek’ oyuncumuzun üzerine doğru tükürmesi rezilliktir ve iğrençliktir" ifadelerine yer verildi

Trabzonspor, perşembe günü oynanan Fenerbahçe maçında Trezeguet'nin attığı golden sonra yaşananlara dair bir açıklama yaptı.

Açıklamada sarı-lacivertlilerin stoperi Samet Akaydın'ın, Mısırlı futbolcunun gol sevincinde Trezeguet'ye dönerek yere tükürdüğü belirtilirken bu hareketin rezillik ve iğrençlik olduğu vurgulandı.

Samet Akaydın da konuya dair bir açıklama yaparak, sporcu alışkanlığının bir parçası olan bu hareketin görüntü açısı üzerinden manipüle edildiğini belirtti.

TRABZONSPOR'UN AÇIKLAMASI

"Fenerbahçe ile 18 Mayıs 2023 tarihinde oynadığımız karşılaşmada futbolcumuz Mahmoud Trezeguet’ye yapılan insanlık dışı hareketi şiddetle kınıyoruz.

Trezeguet’nin gol sevinci sonrasında secdeye giderken Fenerbahçeli futbolcu Samet Akaydın’ın ‘dönerek’ oyuncumuzun üzerine doğru tükürmesi rezilliktir ve iğrençliktir!

Samet Akaydın'a tüm futbol paydaşlarının tepki koymasını, başta Fenerbahçe Spor Kulübü olmak üzere Türkiye Futbol Federasyonu’ndan da ivedilikle gereğinin yapılmasını bekliyoruz.

Sporun, dostluk, sevgi ve saygı temelinde yeniden inşa edilmesi için tüm spor camiasını bir araya gelmeye, bu tür saldırganlık ve insanlık dışı hareketleri reddetmeye ve futbolun gerçek değerlerini korumaya çağırıyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

SAMET AKAYDIN'IN AÇIKLAMASI

"Sosyal medyada tamamen sporcu alışkanlığının bir parçası olan hareketimin görüntü açısı üzerinden manipüle edilerek ortaya ahlaksız iddialar atılmasını kınıyorum. Sosyal medyanın ucuz yaklaşımıyla futboldaki rekabeti ve insanlığı bu derece iftira ile kirletmeye çalışanları Allah'a havale ediyorum"


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz