Terrifier 3’e Büyük Stüdyodan Şaşırtıcı Talep!

Vahşet içeren filmler, mütevazı bütçelerine rağmen büyük bir başarı yakalamıştı

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Yeni korku filmi Terrifier 3'ün yönetmeni, büyük bir stüdyonun kendisinden katil bir palyaçoyu konu alan başarılı korku serisindeki vahşeti azaltmasını istediğini açıkladı.

Terrifier serisi, son yılların bağımsız korku filmleri arasında en büyük başarılardan biri. 2022'deki devam filmi, gayet mütevazı olan 250 bin dolarlık bütçesiyle dünya çapında 15 milyondan fazla gişe hasılatı elde etmişti.

David Howard Thornton'un canlandırdığı kana susamış Palyaço Art'ın sapkın davranışlarını konu alan slasher filmleri (kurbanların keskin aletlerle öldürüldüğü korku filmi türü -çn.), şiddet dozunun yüksekliğiyle biliniyor, öyle ki sette neredeyse "kustuğunu" söyleyen oyuncular bile olmuştu.

Yönetmen Damien Leone, ismi belirtilmeyen büyük bir stüdyonun Terrifier'ın daha ana akım kitleye yönelik bir yeniden çevrimi için kendisine ulaştığını ama bir şart koştuğunu ileri sürdü.

Total Film'e konuşan Leone şöyle dedi:

Filmleri daha geniş bir izleyici kitlesi için yeniden çekmek istediler. Ama ben bununla ilgilenmiyordum. 'Filmlerin R dereceli (17 yaş altındakilerin ancak bir ebeveyn eşliğinde izleyebileceği içerik -çn.) olması gerekiyor, daha önce yaptığın kadar kanlı olamaz' diyeceklerdi.

42 yaşındaki yönetmen şöyle devam etti:

(Terrifier 3'te) ilk 10 dakikada yapmak istediklerimi çekmeme asla izin vermeyeceklerini biliyordum. Bu yüzden 'Serinin özüne sadık kalalım' diye düşündüm.

Bir önceki film Eylül 2022'de, ABD'de sınırlı sayıda sinemada vizyona girmişti ama yapım kulaktan kulağa yayıldıktan sonra ülke çapında daha fazla gösterim duyurulmuştu.

Filmin başarısı, insanların sosyal medyada kanlı yapımı izlerken bayıldıklarını iddia etmesiyle tartışma konusu olmuştu.

Kimileri doğal olarak bu haberlere şüpheli yaklaşmış, bazıları bu hikayelerin filmin başarısını artırmak için yapımcılar tarafından yayıldığını öne sürmüştü.

Leone, bu söylentileri X (Twitter) üzerinden reddederek şöyle demişti:

Terrifier 2'yi izleyen insanların bayılıp kustuğu haberlerinin bir pazarlama taktiği olduğunu söyleyenler, filmin başarısı üzerine yemin ederim ki öyle DEĞİL. Bu haberler yüzde 100 gerçek."

Keşke bunu düşünecek kadar zeki olsaydık! Ama aslında ihtiyacımız da yokmuş.

Noel arifesinde geçen Terrifier 3, prömiyerini 19 Eylül'de Fantastic Fest'te gerçekleştirecek ve 11 Ekim'de vizyona girecek.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz