Tatil Kasabası İsyan Etti: 'Şişme Bebekle Dolaşmak Yasak'

"Damadı direğe bağladılar…"

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

İspanya'daki bir tatil kasabası toplum içinde şişme bebekle dolaşmayı yasakladı.

İspanya'nın kuzeydoğusundaki Katalonya'nın kıyı bölgesi Costa Brava'da yer alan Platja d'Aro'da, şişme bebekle veya cinsel organları tasvir eden kıyafetlerle kamusal alanlara girilmesine yasak getirildi.

Belediye yönetiminden bir yetkili, Amerikan medya kuruluşu CNN'e kamusal alanda çıplak veya sadece iç çamaşırlarıyla gezmenin de yasaklandığını söyledi.

Buna göre kurallara uymayan kişilere 350 ila 1500 euro para cezası verilecek.

Birleşik Krallık'ın tanınmış gazetelerinden Guardian'ın aktardığına göre Platja d'Aro, özellikle bekarlığa veda partisi düzenlemek isteyenlerin sık tercih ettiği bir sahil kasabası.

Kasabanın polis ekibini yöneten David Puertas, yakın tarihte gerçekleştirilen bir partide, damadın koli bandıyla elektrik direğine bağlandığını ve etrafını saran grubun sabaha kadar yüksek sesle müzik dinlediğini söyledi.

Bu hafta yürürlüğe konan uygulama dahilinde polisin ceza kesme yetkisine sahip olduğu ifade edildi. Özellikle sahillerde devriye yapan polis sayısının artırılacağı belirtilirken, suçlanan kişiye ceza kararına itiraz hakkı tanınacağı da aktarıldı. 

Yaklaşık 12 bin 500 kişinin yaşadığı Platja d'Aro, turizm sezonunda 150 bin ila 300 bin ziyaretçiyi ağırlıyor. 

Yeni uygulama kapsamında, kasabada çalışan 48 kişilik polis ekibine 12 memur daha eklenecek. 

Belediye, kuralların etkili şekilde uygulanabilmesi için pansiyon, restoran ve bar sahiplerinden ekiplere destek sağlamasını istedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz