Tatil İçin En Güvenli Ülkeler Hangileri?

İsviçre birinci olurken Türkiye sonlarda yer aldı

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Tatil tavsiyeleri şirketi Which? gezilebilecek en güvenli ülkelerin listesini hazırladı. Danışmanlık firması STC'nin verileriyle hazırlanan listede ülkeler doğal afet, ölümlü trafik kazası, cinayet oranı, terör, sağlık sistemi ve kadınların güvenliği yönlerinden değerlendirildi.

İsviçre, analiz edilen 64 ülke arasında ilk sırayı alırken Türkiye, 53. oldu.

Which? listeyle ilgili açıklamasında İsviçre'nin siyasi istikrar, iyi sağlık hizmeti (93,5), düşük cinayet oranı (0,6) ve trafik kazasında az ölümle (3,3) dikkat çektiğini bildirdi.

İlk 10 sırayı Avrupa ülkelerinin domine ettiği listede İsviçre'yi İzlanda, Norveç ve Portekiz takip etti. Burada Avrupa kıtası dışından sadece Yeni Zelanda ve Singapur yer aldı.

Birleşik Krallık merkezli şirket, Türkiye'de doğal afet riski puanının 5,2 olduğunu ancak bunun, 6 Şubat depremlerinden önce hesaplandığını bildirdi. Daha riskli Japonya'nın puanı 12,99 olarak belirlendi.

Türkiye'nin trafik kazasında ölüm oranı 100 bin kişide 8,9 oldu. Cinayet oranı 100 bin kişide 2,4 şeklinde belirlenirken terör riski için "kuvvetle muhtemel" değerlendirmesi yapıldı. Sağlık hizmetleri 69,2 puan, kadınların güvenliği oranı 2,2 oldu.

Toplamda İsviçre'nin güvenlik puanı 0,95 olurken Türkiye 0,57'de kaldı.

Which? depremden sonra Türkiye'de tatil yapmakta tereddüt edenler için 22 Şubat'ta bir yazı yayımlamıştı. Yazıda, depremden etkilenen 10 ilde olağanüstü hal ilan edildiği, İstanbul, Antalya, Bodrum ve Marmaris gibi tatil yerlerinin ziyaret edilebileceği belirtilmişti.

Öte yandan listenin son sırasını Jamaika doldurdu. Karayip ülkesininin arkasındaysa Brezilya, Güney Afrika ve Filipinler var. 

En güvenli 20 ülke 

İsviçre 
İzlanda 
Norveç 
Portekiz 
Slovenya 
Finlandiya 
Yeni Zelanda 
Danimarka 
Singapur 
Avusturya 
Almanya 
İsveç 
Avustralya 
Kanada 
İspanya 
Belçika 
Çekya 
Hollanda 
İtalya 
Fransa

En tekinsiz 20 ülke

Jamaika
Brezilya
 Güney Afrika
Filipinler
Meksika
Kenya
Gambiya
Tayland
Mısır
Peru
Hindistan
Türkiye
Kosta Rika
Yeşil Burun Adaları
Vietnam
Tunus
Sri Lanka
Ürdün
Bosna Hersek
Bahamalar

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz