Tarihin En Eski Kot Pantolonu!

Tarihin en eski kot pantolonu olduğu belirtilen parça rekor fiyatla alıcısını buldu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Bir gemi enkazından çıkarılan kot pantolonun 1857 yılından kaldığı belirtildi. Tarihin en eski kot pantolonu olduğu belirtilen parça rekor fiyatla alıcısını buldu.

SS Central America adlı gemi 1857 yılında çıkan bir kasırga sonucu batmıştı.Gemi enkazında bulunan madenciye ait kot pantolon açık artırmaya çıktı. Insider'da yer alan habere göre 1850'lerde Levi Strauss & Company tarafından ya da onun için yapılan ve bilinen en eski ağır iş pantolonunun 95 bin dolara (1 milyon 771 bin TL) alıcı bulduğu belirtildi.

Holabird Americana Müzayede Evi, pantolonun orijinal renginin bilinmediğini, belirterek "Bu pantolonlar Levi Strauss tarafından satılan iş pantolonlarının erken üretimi olduğunu kuvvetle gösteriyor" diye yazdı.

CBS'ye göre kot pantolon Güney Carolina kıyılarının açığında 1857'de çıkan kasırgada batan SS Central America'da bulundu. Pantolonun bulunduğu ortam sayesinde oldukça iyi korunduğu belirtildi.

Öte yandan kot pantolonun yanında altın külçeleri, tabancalar ve gözlükler dahil olmak üzere pek çok eşya da açık artırmaya çıktı.

Ekim ayında, 1880'lerden kalma kot pantolon, San Diego'dan bir vintage giyim satıcısına 76.000 dolara satılmıştı.

21 ton altın sikke okyanusun dibinde

'Altın gemisi! olarak da bilinen SS Central America, 1857 yılında Güney Carolina eyaletinin kıyılarında battı. Gemide bulunan 425 kişi, geminin batmasıyla hayatını kaybetti, 21 ton altın sikke okyanusun dibine gömüldü.

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz