Tarihin En Büyük Göçü!..

Milyarlarca yavru yengeç, Noel Adası kıyılarında, kameralara yakalanan en büyük olayı olarak kayıtlara yansıdı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Milyarlarca yavru yengeç, Noel Adası kıyılarında, belki de türünün şimdiye kadar kameralara yakalanan en büyük olayı olarak kayıtlara yansıdı. O anları kayıt altına alan kameramanın günlerce bu olayın etkisinden kurtulamadığı belirtildi. Çünkü yengeçler tarihin en büyük göçünü gerçekleştirmişti.

Hayvanlar aleminde yaşanan ilginç olaylar insanların hayli ciddi şekilde dikkatini çekmeye devam ediyor. 

Avustralya dış bölgesi olarak bilinen Noel Adası'ndaki kırmızı yengeç göçü de hafızalara kazınan hayvan olayları arasında yer alıyor. 

MİLYARLARCASI BİR ANDA HAREKETE GEÇTİ

Ekip, ilk denemelerinde akıllara durgunluk veren göçü yakalamada başarısız oldu. Nowlan, "İlk yıl ayağa kalktık ve sahilde tek bir beşik bile ortaya çıkmadı," dedi. Çünkü milyarca yengeci bir arada çekmek o kadar kolay değildi. Beklemeleri lazımdı. 

SONRAKİ DENEMEDE BAŞARILI OLDULAR

Ekip daha sonraki denemelerinde yengeçleri kameraya almayı başardı. Milyarca evet yanlış duymadınız milyarca yengeç bir anda göçe başlamıştı. 

KAMERAMAN HEYECANLANDI

Sadece kameraman değil tüm ekip bu olağanüstü olay karşısında büyük bir şaşkınlık yaşıyordu. Kameraman ise uzun süre bu olayın etkisinden çıkamadı.

BELGESELİ ÇEKİLECEK

Şimdi bu devasa olayın belgeseli çekilecek. Belgeselin kısa süre içerisinde milyonlarca izleyiciye ulaşması bekleniyor. Oldukça heyecan verici değil mi?


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz