TCG Anadolu Göreve Hazır!

Dünyada ilke imza atan TCG Anadolu göreve hazır...

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Savunma sanayiinde tarihi gün geldi; Türkiye'nin ilk SİHA gemisi TCG Anadolu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle TSK envanterine giriyor. Törende konuşan Erdoğan, projenin dünyadaki önemine vurgu yaparken "Bu tür projelerde elde ettiğimiz deneyimler bize yerli ve milliliği daha fazla olan teknolojileri ülkemize kazandırma imkanı sağlıyor" dedi.

Türkiye’nin en büyük askeri gemisi, dünyanın ise ilk SİHA gemisi TCG Anadolu için Teslim Töreni ve Yeni MİLGEM Fırkateynleri Sac Kesme Töreni düzenleniyor. Cumhur İttifakı liderlerinin yanı sıra HÜDA PAR lideri Zekeriya Yapıcıoğlu ile DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da törene katılım sağlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yaklaşık 36 ay gibi bir sürede eş zamanlı olarak 3 geminin özel tersanede inşa edilerek Deniz Kuvvetlerimize tesliminin hedeflenmesi dünyada örneği olmayan bir projedir mesajı dikkat çekti.

ERDOĞAN: 2. ETAP İÇİN BİRÇOK ÜLKEYLE GÖRÜŞÜYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan törende konuşma gerçekleştiriyor. İşte o konuşmadan satır başları:

"Bu bizim için yeterli değil. İnşallah 2. etabımız bu uçak gemimizin tamını inşa etmek. Onun da görüşmelerini birçok ülkeyle yaptık, yapıyoruz ve bunu da başaracağız.

"Yerlilik oranı yaklaşık yüzde 70 gibi oldukça yüksek bir seviyede gerçekleşen projede 130 bin alt yüklenici görev aldı.

"Bu gemide tam teşekküllü hastane ve ameliyathane yer alıyor. Bütün bu özellikleriyle TCG Anadolu sayesinde dünyada ilklerden olan, oyun değiştiren teknolojilere öncülük eden bir ülke haline geleceğiz. Bu tür projelerde elde ettiğimiz deneyimler bize yerli ve milliliği daha fazla olan teknolojileri ülkemize kazandırma imkanı sağlıyor.

"TÜMÜ YERLİ VE MİLLİ İMKANLARLA GELİŞTİRİLDİ"

"Yaklaşık 36 ay gibi bir sürede eş zamanlı olarak 3 geminin özel tersanede inşa edilerek Deniz Kuvvetlerimize tesliminin hedeflenmesi dünyada örneği olmayan bir projedir. Fırkateynlerimizin üzerlerine yerleştirilecek olan silah ve sensör sistemlerinin tümü yerli ve milli imkanlarla geliştirildi.

"Özdemir bey bir seferberlik ilan etti. Süratle İHA'nın adımını attılar. Çocuklarla beraber bu işi başardılar ve bizi dışarıya muhtaç olmaktan kurtardılar.

"SAVUNMA SANAYİİ BÜTÇEMİZİ YÜKSELTİYORUZ"

"Savunma sanayii bütçemizi 75 milyar dolara yükseltiyoruz. Bu genişleme firma sayısından ihracata her alanda yeni atılımları beraberinde getirecek. Sektör de bu noktaya gelene dek çok gayret gösterdi. Savunma sanayiinde ar-ge'ye ayrılan bütçenin yıllık 1.5 milyar doların üzerine çıkması bunun işaretidir.

"Türk savunma sanayii bugün her konuda güvenlik birimlerinin ihtiyaçlarını karşılayacak seviyeye ulaşmıştır. Artık sadece araçta yokuz, şimdi mühimmatın her çeşidinde varız. Mühimmatta yurt içi, yurt dışı talepler var bizden.

"MAVİ VATAN ARTIK ÇOK DAHA ÖNEMLİ"

"Hala ülkemize karşı sergilenen gizli, açık ambargoları aşmak için yapmamız gereken pek çok iş var. Mavi Vatan'ın güvenliği içinde bulunduğumuz şu kritik süreçte çok daha önem kazandı. Ülkemizin daha güçlü ve daha caydırıcı bir donanmaya sahip olması için yürüttüğümüz çalışmaların gerisinde bu var.

6 YILDA TAMAMLANDI! BAYRAKTAR TB3 VE KIZIL ELMA'YLA ÇALIŞACAK

Yapımına Tuzla Sedef Tersanesinde başlanılan TCG Anadolu Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi Projesi tam 6 yıl sonra tamamlandı.

27.4 bin tonluk, dünyanın ilk SİHA gemisine helikopter, katlanabilir kanatlı Bayraktar TB3 ve ilk insansız savaş uçağı Kızıl Elma da iniş kalkış yapabilecek.

SELÇUK BAYRAKTAR: AYLAR SONRA İLK KEZ GÖRÜYORUM, TANIYAMADIM

TCG Anadolu ile ilgili CNN Türk'ten Fulya Öztürk'e değerlendirmelerde bulunan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar şunları söyledi:

"Bitmiş halini görünce İHA’larımız konuşlanacağından, şimdi yakından bir daha görünce, çok devasa bir boyutta olduğunu fark edince böyle ufak çocukların büyük parklara girdiğinde sevindiği gibi gurur duygusu da sardı. Üzerindeki İHA’ların milli olarak geliştiriliyor olması, radar sisteminin ASELSAN tarafından geliştiriliyor olması...

Ülkemiz mühendisliği adına büyük gurur duydum. Bütün bu eserleri yan yana koyunca TEKNOFEST’ten daha büyük bir coşku. Özellikle bitmiş hali beni çok etkiledi. Aylar sonra ilk defa görüyorum, tanıyamadım. Dünyada ilk defa bir SİHA kısa pistli gemiye konuşlanmış olacak. Onlar da ayrı yakıştı güverteye. 2023’te TB-3 ilk uçuşu yapacak. 2024’te gemiye konuşlandırma çalışmalarımız yapılacak."


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz