Süper-Paket Dönemi mi Geliyor?

ABD’de yapılan yeni bir araştırma, tüketicinin farklı eğlence alanlarına ayrı ayrı abonelik ödemesi yapmak istemediğini ve tek bir abonelikle eğlence sektörünün birden fazla koluna erişmek istediğini ortaya koydu. Bu talebe yönelik ilk adım ise Disney’den geldi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Bango’nun 2.200 streaming abonesi ile yaptığı bir araştırmaya göre, abonelerin % 66’sı artık “tüm aboneliklerini” ödeyemediklerini söylüyor. Bunun yerine, bu tüketiciler artık aylık bazda müzik, TV, oyun ve diğer hizmetler arasında seçim yapıyor. Ankete katılanların % 60’ı fiyatlardaki artışı karşılayabilmek için en az bir aboneliğini kestiğini söyledi.

Streaming abonelerinin % 39’undan fazlası en az bir aboneliğini reklam destekliye (müzik ya da video streaming) çevirdiğini söyledi. Dolayısıyla bazı aboneliklerini bırakan tüketiciler için süper paket cazip hale geliyor. Amazon Prime aboneleri Amazon Music’in sınırlı bir versiyonuna erişebiliyor. Apple One aboneleri Apple Music’e erişebiliyor. YouTube Premium aboneleri de YouTube Music’e reklamsız erişim elde ediyor.

Müzik streamingi başka bir streaming türüyle eşleştiren süper paketlemenin önümüzdeki birkaç yıl içinde patlayacağı tahmin ediliyor. Çünkü müzik abonelerinin % 82’sinin video streaming aboneliği, % 69’unun Safeway veya Amazon gibi bir mağazaya aboneliği, % 39’unun oyun aboneliği ve % 22’sinin haber aboneliği var.

Her on müzik abonesinden sekizi (% 80) müzik aboneliklerini diğer aboneliklerle birleştiren bir hizmeti tercih edeceklerini söyledi. Yarıdan fazlası (% 54), platformlar arası indirimler sunması halinde böyle bir süper paketi değerlendireceklerini söyledi. Ayrıca, tüketicilerin % 77’si süper paketlemenin artan maliyetlere bir çözüm olduğuna inandıklarını söyledi.

Abonelerin % 60’ından fazlası müzik aboneliklerinin cep telefonu sağlayıcılarında paketlendiğini görmek istediklerini söyledi. Bunların % 58’i, cep telefonu sağlayıcılarının bir müzik streaming planı içermesi halinde daha yüksek bir aylık fatura ödemeye razı olacaklarını söyledi. Ankete katılan abonelerin sadece % 29’u müzik ve TV paketi görmek istediğini belirtti.

Araştırmacılar süper paketlerin yolda olduğuna inanıyor. Buna yönelik ilk adım ise Disney’den geldi. Disney, Disney Max paketiyle bu konuda öncülük edeceğe benziyor. Ancak paket henüz bir müzik streaming uygulamasını içermiyor.

Disney Entertainment ve Warner Bros Discovery birlikteliğiyle hazırlanan paket, Disney+, Hulu ve Max’i içeriyor. Yeni paket bu yaz ABD’de satışa sunulacak ve ABC, CNN, DC, Discovery, Disney, Food Network, FX, HBO, HGTV, Hulu, Marvel, Pixar, Searchlight, Warner Bros. gibi yayın şirketlerinden içerikler sunacak.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz