Süper Lig'in En Centilmen Takımı Belli Oldu!

Trendyol Süper Lig'de heyecan kaldığı yerden devam ediyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Trendyol Süper Lig’in geride kalan 30 haftasında takımların gördüğü sarı ve kırmızı kart sayıları ele alındığında ligin en centilmen takımı belli oldu. Şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe ve Galatasaray'ın da gördüğü kart sayıları belli oldu.

Trendyol Süper Lig'de heyecan kaldığı yerden devam ediyor. 30 haftası geriden kalan ligde takımların gördüğü kart sayıları ele alındı.

Maçlarda hakemler, birçok kez kartlarına başvururken ligin kart raporu da belli oldu. Ligin en centilmen takımı istatistiklere göre Trabzonspor oldu. Bordo-mavili ekip şuana kadar 1 kırmızı kart görürken, 45 de sarı kart gördü.

EN ÇOK KIRMIZI KARTI ADANA DEMİRSPOR GÖRDÜ

Lig'de en çok kırmızı kart gören takım ise 7 kırmızı kart ile Adana Demirspor oldu. Lig'in en az sarı kart gören takımları 45 kart ile Trabzonspor ve MKE Ankaragücü oldu.

GALATASARAY VE FENERBAHÇE’NİN KART RAPORU

Şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray 55 sarı kart ve 1 kırmızı kart görürken, Fenerbahçe ise 69 sarı kart ve 4 kırmızı kart gördü. Beşiktaş ise 68 sarı kart ve 3 kırmızı kart gördü.

Hatayspor 80 sarı kart görürken, Alanyaspor ise 75 sarı kart gördü. Fatih Karagümrük ise 73 sarı kart ile en çok sarı kart gören takımlar oldu.

SÜPER LİG’DE EN AZ KARTI KALECİLER GÖRDÜ

Trendyol Süper Lig'de en az kart görenler ise kaleciler oldu. Lig'in 1 numaraları 61 sarı kart ve 3 kırmızı kart gördü. En çok kart gören bölge ise savunma hattı oldu.

EN ÇOK KART STOPERLERE ÇIKTI

Stoper oyuncuları 456 sarı kart görürken 9 kez çift sarı karttan kırmızı kart, 10 kez de direk kırmızı kart gördüler.

Orta saha oyuncuları 384 sarı kart 13 çift sarı karttan kırmızı kart ve 6 kez de direk kırmızı kart gördüler. Forvet oyuncuları ise 322 sarı kart görürken, 9 kez çift sarı karttan kırmızı kart, 6 kez de direk kırmızı kart gördüler.

BİR SEZONDA İKİ KEZ KIZARANLAR

Trendyol Süper Lig'de bu sezon 4 oyuncu iki kez kırmızı kart gördü. Fenerbahçe'den İsmail Yüksek, Gaziantep FK'dan Alexandru Maxim, Başakşehir'den João Figueiredo ve Pendikspor'dan Welinton 2023-2024 sezonunda iki kez kırmızı kart gören oyuncular oldu.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz