Spotify Çeyrek Finansal Sonuçlarını Açıkladı!

“Genel olarak, 2023’e güçlü başlangıç bizi cesaretlendiriyor”

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Spotify, 2023’ün birinci çeyrek finansal sonuçlarına ilişkin olarak “Genel olarak, 2023’e güçlü başlangıç bizi cesaretlendiriyor” açıklamasında bulundu.

Müzik streaming platformu Spotify, 2023’ün ilk çeyreğinde (Mart ayının sonuna kadar olan üç ay) kullanıcı tabanına 5 milyon net Premium abone daha ekledi ve toplam küresel ücretli abone kitlesini 210 milyona çıkardı. Yıllık Premium abone artışı % 15 olarak bildirildi ve tahmin edilenin 3 milyon üzerinde olduğu söylendi.

Spotify, genel Premium abone büyümesinin, başta Avrupa ve Latin Amerika olmak üzere “tüm bölgelerdeki üstün performanstan” kaynaklandığını söylüyor.

İkinci çeyreği (Haziran ayının sonuna kadar olan üç ay) 217 milyon Premium aboneyle bitireceğini tahmin eden Spotify’ın toplam Aylık Aktif Kullanıcı sayısı ise, 2023’ün ilk çeyreğinin sonunda yıllık % 22 artışla 515 milyona ulaştı. 26 milyonluk artış, şimdiye kadarki en büyük ilk çeyrek büyümesi olarak değerlendirildi. Streaming devinin ikinci çeyrek için MAU tahmini 530 milyon.

Birinci çeyrek’te Spotify’ın reklam destekli MAU’ları önceki çeyreğe (2022 4. Çeyrek) göre 22 milyon, yıllık bazda ise % 26 artışla 317 milyona ulaştı.

Spotify, sabit kurda yıllık bazda % 13 artışla birinci çeyrekte 3,04 milyar avroluk üç aylık gelir elde ettiğini duyurdu. Şirketin Premium/abone gelirleri, sabit kurda yıllık bazda % 13 artışla 2,7 milyar avro olarak gerçekleşti.

Spotify’ın 2023’ün birinci çeyreğindeki reklam destekli gelirleri, sabit kurda yıllık bazda % 13 artışla 329 milyon avro oldu. Brüt Kar Marjı, “gelişmiş müzik ve artan podcast kârlılığı” sayesinde % 25,2 olarak gerçekleşti. Kârlılık açısından Spotify, 156 milyon avro işletme zararı bildirdi.

 

Daha fazla bilgi için tıklayınız.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz