Soylu'dan Demirtaş'a Sert Tepki!

"Katil Demirtaş! PKK'yı burada bile temize çıkarıyorsun"

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Mersin'de polisevine saldıran PKK'yı kınamasının ardından Süleyman Soylu, Demirtaş'a yanıt verdi.

Mersin'in Mezitli ilçesindeki Tece Polisevi'ne yaklaşan bir araçtan inen teröristler, buradaki polislere uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Polisler, teröristlere karşılık verdi, çatışma çıktı. Saldırıda 1 polis şehit oldu, 2 polis memuru yaralandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mersin'de PKK'nın polisevine saldırmasıyla ilgili açıklama yapan Selahattin Demirtaş'a sosyal medyadan yanıt verdi. Soylu, "KATİL DEMİRTAŞ! Daha geçen hafta teröristbaşını öven, 6-8 Ekim'in faili, cezaevinden Mersin’deki 'silahlı saldırıyı'(!) kınamış... O kadar iğrenç ve aşağılıksın ki, birlikte fail olduğun PKK'yı burada bile temize çıkarıyorsun. Çünkü en güçlü ortaklık, suç ortaklığıdır..." açıklamasında bulundu.

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medyadan yaptığı açıklamada saldırıyla ilgili olarak şu mesajı paylaşmıştı:"Mersin'deki silahlı saldırıyı kınıyorum. Siyasetin sorumluluğu, şiddet dışı çözümlerde ısrarcı olmaktır. Ölümleri durdurmaktır. Şiddetin her türlüsüne karşı çıkacağız, demokratik siyasette ısrarcı olacağız. Bunun herkes tarafından net olarak bilinmesini isterim."

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz