Snapchat’ te Yeni Özellikler!

Snapchat, Snap Partner Summit 2023 etkinliğinde yeni özelliklerini ve verilerini duyurdu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Kısa bir süre önce hak sahipleriyle lisans anlaşmalarını yenileyen ve genişleten Snapchat, Snap Partner Summit 2023 etkinliğinde yeni özelliklerini ve verilerini duyurdu.

Zirvede Snapchat, çeşitli hizmetlerinde 750 milyondan fazla aylık aktif kullanıcısı olduğunu belirtti. Platforma ait Stories ve Spotlight bölümlerinde aylık kullanıcı sayısı 350 milyon. Platformun toplam günlük aktif kullanıcı sayısı ise 2021’de 332 milyondan 2022’de 375 milyona çıktı.

Snapchat ağırlıklı olarak canlı performansları geliştirmeye yönelik müzik odaklı bazı yeni özelliklerin duyurusunu yaptı. Bunlardan birisi Snapchat kamera aracılığıyla hayranların etkileşimde bulunarak, sahnedeki görsel prodüksiyonla sanatçıların artırılmış gerçeklik (AG) görsellerini görmelerine olanak tanıyor. Snapchat’in Live Nation ile işbirliği, özel Snapchat AG deneyimlerini dünya çapında 16 festivale taşıyacak şekilde genişletildi ve Snap AG’nin daha fazla mekan ve turnede kullanılması için canlı etkinlik görselleştirme şirketi Disguise ile yeni bir entegrasyona giriliyor.

Daha önce sadece Snapchat+ aboneleri için deneme amaçlı sunulan “My AI/Yapay Zekam” işlevi ise dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılara yayılıyor ve grup sohbetleri gibi bazı yeni özellikler içeriyor. Snapchat, platforma daha fazla içerik oluşturucunun dahil olması için Hikayelere ilişkin gelir paylaşımı programını da genişletiyor. Bu program, onaylı içerik oluşturucuların Hikayelerine reklamlar yerleştirmelerine ve onlardan gelir elde etmelerine olanak tanıyor.

Snapchat, Sounds kitaplığını da yeni lisans anlaşmalarıyla genişletti. DistroKid, BMG, NMPA edisyon üyeleri, Merlin, Empire Distribution ve 9.000’den fazla bağımsız müzik edisyon ve yapım şirketini içeren mevcut lisans sözleşmelerine ek olarak; UnitedMasters (ABD), BUMA/STEMRA (Hollanda), SUISA (İsviçre) ve ayrıca Letonya, Arnavutluk, Ermenistan, Yunanistan, Pakistan, Estonya, Gürcistan, Litvanya, Slovakya, Brezilya, İtalya’daki hak sahipleri kuruluşları ile anlaşmalarını yaparak içerik oluşturucular için geniş bir katalog sağladı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz