Skandal! Uçağa Binmemeleri İçin Para Teklif Ettiler!

İstanbul Havalimanında uçuş vakti gelen bir çifte yapılan teklif duyan-gören herkesi şaşırttı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

İstanbul Havalimanında bir çiftin başına gelen olay izleyen herkesi şaşırttı. Koltuk kapasitesinden daha fazla bilet satan uçuş firması, çiftin uçağa iki saat geç binmesi karşılığında para teklif etti. Görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

İstanbul Havalimanında uçuş vakti gelen bir çifte yapılan teklif duyan-gören herkesi şaşırttı. Uçağa binmek için gittikleri bilet kontrolünde görevlilerin kendilerine uçağa iki saat geç binmesi karşılığında kendilerine 50 Euro para teklif ettiler.

Bu anları anlatan genç adam, normalde uçak firmalarının 300 kişilik kapasiteli uçak için 330 bilet sattıklarını, nasıl olsa bir kısım yolcunun iptal ettiğini açıkladı.

Kendilerine yapılan teklifi reddettiklerini açıklayan genç adam ve genç kadın bu durum karşısında epey bir şaşırdıklarını ve 50 Euro’yu reddetmelerinin nedenini çok zengin olmalarına bağladılar.

Bu durumu gülerek açıklayan çiftin videosu sosyal medyada gündem oldu.

Aslında insanların başına nadiren gelse de uçuş firmaları yolu izliyor. Buna Overbooking deniyor.

Overbooking’te yetkililer önce yolcuya gönüllü olarak başka bir sefere geçiş yapıp yapmayacakları sorulur.

Aynı koltuğu satın alan yolculardan herhangi biri istekli olursa dilediği tarihteki farklı bir sefere yönlendirme yapılır.

Ancak bazı zamanlarda uçaktan inmeye istekli yolcu olmayabilir. Böyle durumlarda uçuş firması hangi yolcuların uçağa kabul edilmeyeceğine kendisi karar verir.

Uçuşa kabul edilmeyen yolcu veya yolcular için geçerli olan prosedür, gönüllü çıkması durumundaki ile aynıdır.

Bununla beraber yolcunun bekleme sırasında oluşan giderleri karşılanıp bekleme süresine bağlı olarak bir miktar tazminat ödenebilir.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz