Siz Yediren misiniz Yiyen mi?

Yapılan araştırma, ilişki içerisindeki "besleyici" ve "beslenen" tarafları belirledi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

İngiltere’deki Surrey Üniversitesi’nde 76 çift üzerinde yapılan araştırma, daha fazlasını istemeseler bile insanların tabaklarını doldurmak veya onlara yiyebileceklerinden daha fazla yemek vermek gibi davranışları gösteren, “besleyici” özellikteki insanları belirlemek için yola çıktı.

Daily Mail’de yer alan çalışmaya göre, insanlar genellikle sevgi veya endişeyi bu şekilde ifade ettikleri için veya insanları beslemek “nazik bir davranış” olarak görüldüğü için “besleyici” özelliği taşır. 

Araştırmada yer alan Profesör Jane Ogden, “Bazen çiftler ne kadar umursadıklarını göstermek için aç olmadıklarında bile birbirlerini beslerler.”

“Bu, aşırı yemeye veya kilo almaya yol açabilir, ancak sevgi dolu bir ilişkinin temelini de oluşturabilir.”

“Ancak diğerleri için, bir kişinin diğerine yiyecek empoze etme eğiliminde olmasıyla ilişki daha az eşit olabilir. Bu daha problemli bir durum yaratabilir” dedi.

YEDİREN KİŞİ DAHA ZAYIF

Appetite dergisinde yayınlanan çalışmada, çiftlerden birinin, yiyemediği için yiyeceğini verme eğiliminde ve daha ince bir fiziğe sahip olduğu, diğer kişininse daha fazla yediği bulundu.

Örneğin, duygusal yiyicilerin yani üzgün veya kızgın olduklarında yemeğe yönelen kişilerin, eşlerini aşırı beslemeye çalışma olasılıklarının daha yüksek olduğu ortaya çıktı.

Araştırmacılar, diyet yapanların, yemeğin tadını çıkaran birini dolaylı olarak izlemenin bir yolu olarak “besleyici” olabileceğini ve duygusal yiyicilerin, başkalarını yemek yerken izlediklerinde daha iyi hissedebileceğini söyledi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz