Site Aidatlarına Yüzde 150 Zam!

Özellikle İstanbul'da site aidatları neredeyse 5 bin liraya ulaştı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Özellikle İstanbul'da site aidatları neredeyse 5 bin liraya ulaştı. Aidat kalemleri arasında en çok zam ise yöneticilerin aldığı "Huzur Hakkı"na yapıldı: Yüzde 300!

Son 1 yılda yaşanan fahiş kira artışlarına devlet müdahale etmiş ve kira zamlarını yüzde 25'le sınırlandırmıştı. Kiralarda yaşanan anormal yükselişin ardından site aidatları da vatandaşları adeta çıldırtma noktasına getirdi. 

Asgari ücret zammını da bahane etmeye başlayan site yönetimleri 1 yılda yaklaşık yüzde 150'ye varan zam yaptı. Özellikle İstanbul'daki sitelerde aidatlar neredeyse 5 bin liraya dayandı. 

Akşam gazetesinden Özgül Öztürk'ün haberine göre İstanbul Esenyurt'ta 2500 konutluk bir sitede 1+1 konutun 2022 aidatı ısınma hariç 415 lira iken temmuzda 525, ekimde 646, Ocak 2023'te de 1047 liraya yükseldi. 

Bahçeşehir'deki bir sitede bulunan 3+1 büyüklüğündeki dairenin ocakta 900 TL olan aidatı temmuzda 1200 TL'ye, bu yılbaşında da 2 bin 250 TL'ye çıktı.

YÖNETİCİLERE YÜZDE 300 ZAM!

Site aidatlarının ortalama yüzde 46'sının personel maliyetlerinden kaynaklandığını söyleyen Ali Emre Erişen, "Site personelinin yüzde 92'si asgari ücretle çalışıyor. Personel maaşları site aidatına en fazla yüzde 55 olarak yansıtılmalı. Pek çok sitede ısınma ve sıcak su aidata dahil bile değil. Ama bunu bahane ederek fahiş zam yapan site yönetimleri çok. Huzur hakkı da kat maliklerinin de katıldığı yönetim seçiminin yapıldığı genel kurulda belirleniyor. Karar Defteri'nde yazan ücretin üzerinde rakamlar talep edilmemeli" ifadelerini kullanıyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz