Sinan Ateş Cinayeti: 3 Kişi Daha Tutuklandı!

Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında aralarında azmettirici Doğukan Çep'in de bulunduğu 3 kişi daha tutuklandı

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in Ankara'da 30 Aralık tarihinde silahla vurularak öldürülmesi olayında başlatılan soruşturma genişliyor. Olayın azmettiricisi olarak aranırken, İstanbul'da yakalanan "Dodo" lakaplı Doğukan Çep Ankara'ya getirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen, aralarında Çep'in de bulunduğu 3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 13'e yükseldi.

"Amacımız öldürmek değildi"

"Dodo" lakaplı Çep'in emniyetteki ifadesi de ortaya çıktı. NTV'nin haberine göre soruşturmada cinayeti planlayan ve hayata geçiren isim olarak adlandırılan Çep, ifadesinde "Amacımız öldürmek değil, gözdağı vermek ve yaralamaktı" dedi. Sinan Ateş'in ocak başkanıyla kendisine sahip çıkmadığını iddia eden Çep, "Yargıtay'da temyiz aşamasındaki dosyam için yardım istedim. Ancak yardımcı olmadı. Bunun kızgınlığıyla korkutmak ve gözdağı amaçlı olayı planladık" dedi. Çep, öldürme amaçlarının olmadığını dile getirdi.

Olaydan iki gün önce keşif yapmış

Öte yandan Çep'in cinayetten 2 gün önce İstanbul'dan Ankara'ya geldiği, Sinan Ateş'in gittiği yerleri saat saat not ederek tetikçiye bildirdiği tespit edildi. Zanlının saldırının ardından da önce Bolu Gerede'ye ardından İstanbul'a gittiği belirlendi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz