Sezgin Baran Korkmaz'dan Canlı Yayına Baskın!

Sezgin Baran Korkmaz, New York'ta düzenlenen Türk Günü etkinliğinde görüntülendi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

SBK Holding ve 6 şirketine yönelik kara para aklama soruşturmasının ardından yurtdışına kaçan Sezgin Baran Korkmaz ABD'de görüntülendi. CNN Türk Washington Temsilcisi Yunus Paksoy, Korkmaz'ın New York'taki Türk Günü yürüyüşüne katıldığını duyurdu. Yürüyüş başlamadan önce en ön sıralarında dolaştığı görülen Korkmaz'ın yürüyüşe katılan Türklerle de sohbet ettiği belirtildi.

Korkmaz'ın Türk Büyükelçi Sedat Önal, Türkiye'nin BM Büyükelçisi Ahmet Yıldız, eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve çok sayıda Türk diplomatın çok yakınında rahat tavırlarla dolaştığı görüldü.

Yunus Paksoy o anları şu sözlerle anlattı: “New York'ta, Manhattan'da, şehir merkezinde bugün Türk Günü yürüyüşü var. Ben geldiğim gibi tam kameramı, tripodumu kurmadan önce baktım. Tanıdık bir sima, yüzünü tanıdım. Ondan sonra insanları gördüm, yanına gidiyorlar. Fotoğraf çektirenler var, elini sıkanlar var, tokalaşanlar var. Ondan sonra ben de görüntüsünü aldım. Daha sonra, 'Biz sizi Türkiye'de görmeyi bekliyorduk, siz buradasınız' diye sordum. Keyfi yerinde, esprili bir şekilde 'İki ay sonra' dedi. 'İki ay sonra mı döneceksiniz Türkiye'ye?' dedim. 'Evet inşallah iki ay sonra' dedi ve ayrıldı.”

Herhangi bir şekilde gizlenme, kaçma, insanlara görünmeme gibi bir hali olmadığını belirten Paksoy, “Buradaki en üst düzey Türkiye Cumhuriyeti diplomatlarının arkasındaydı. Bayağı burada rahat bir şekilde dolaşıyordu. Yanında onunla birlikte yürüyen 2-3 kişi vardı sürekli” dedi.

NEDEN FİRAR ETTİ?
Sezgin Baran Korkmaz, "Neden firar ettiniz?" sorusuna "Ben Türkiye'den firar etmedim. Ben yurt dışındayken hakkımda yakalama kararı çıktı. Avukatım yakalama kararını kaldırın, müvekkilim gelsin dedi. Mahkeme kabul etmedi. Avusturya'daki yakalama kararından sonra ülkeme dönmek için yaptığım başvurular kabul edilmeyince ABD'ye gittim" yanıtını verdi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz