Selvi, İçerden Fısıldadı: 'Erdoğan Üç Sandık Kuracak!'

Selvi, AK Parti'nin başörtüsü konusunu meclisten geçse de referanduma getireceğini yazdı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Abdulkadir Selvi, Hürriyet'teki bugünkü yazısında AK Parti'nin başörtüsü konusunu meclisten geçse de referanduma getireceğini yazdı.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında  AK Parti'nin başörtüsü konusunu meclisten geçse de referanduma getireceğini iddia etti. "Bu durumda 2023’te önümüze üç sandık gelecek gibi gözüküyor." yazan Selvi,"Anayasa değişikliği Meclis’ten 360-400 arasında bir oyla geçerse zaten referanduma gitmek zorunda. Ama 400’ün üzerinde geçerse referanduma gerek kalmıyor. Ama bir engel yok. Cumhurbaşkanı gerek görürse referanduma götürebiliyor. " ifadelerini kullandı.

İşte, Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'nin o sözleri:

SEÇİM TALİMATI

“Meclis’teki oylamaları sıkı tutun. Sahayı iyi tutun. Sahada olmaya ve çalışmaya devam edin” diyor. Milletvekilleri ile toplantıda gündeme gelmiyor ama başörtüsü ve aileyle ilgili Anayasa değişikliğinin referanduma götürülmesi düşünülüyor.

REFERANDUM GÖZÜKÜYOR

Anayasa değişikliği Meclis’ten 360-400 arasında bir oyla geçerse zaten referanduma gitmek zorunda. Ama 400’ün üzerinde geçerse referanduma gerek kalmıyor. Ama bir engel yok. Cumhurbaşkanı gerek görürse referanduma götürebiliyor. “400’ün üzerinde de geçse referanduma götürelim. Başörtüsü serbestisi hem Meclis’te hem de halk tarafından onaylanmış olur. Böylece çifte güvence kazanır” gibi bir eğilim var. Ama kesinleşmiş değil.

Bu durumda 2023’te önümüze üç sandık gelecek gibi gözüküyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz