Selvi: 'Hakan Fidan MİT'e Damgasını Vurdu'

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Dışişleri Bakanlığı görevini yürüten Hakan Fidan'ın bugüne kadar bulunduğu görevleri anımsattı

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Abdulkadir Selvi, Dışişleri Bakanlığı görevini yürüten Hakan Fidan'ın dönüştürücü bir özelliği olduğuna dikkat çekti ve "Bunu TİKA’da ve MİT’te gösterdi. MİT’e damgasını vurdu. Şimdi sıra Dışişleri’nde" dedi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Dışişleri Bakanlığı görevini yürüten Hakan Fidan'ın bugüne kadar bulunduğu görevleri anımsattı ve bugünkü yazısında şunları söyledi:

"Görev yaptığı süre zarfında MİT’i dönüştürmeyi, dış istihbaratta güçlendirmeyi, yurtdışında etkili operasyonlar yapan bir kurum haline getirmeyi başarmıştı. Birçok krizin çözümünde perde arkasındaki isimdi. Biz krizle uğraşırken o Kahire’de ya da Şam’da, Dubai’de ya da Riyad’da “kriz çözücü” olarak devredeydi. Dışişleri Bakanı olduğunda da zaten dosyalara hâkimdi. İbrahim Kalın’ın da Hakan Fidan’dan aldığı bayrağı daha yukarılara taşıyacağından eminim. Çünkü perde arkasında birçok görüşmeyi Fidan’la birlikte yürütmüşlerdi. Fidan’ın dönüştürücü bir özelliği var. Bunu TİKA’da ve MİT’te gösterdi. MİT’e damgasını vurdu. Şimdi sıra Dışişleri’nde. Hakan Fidan görüşmelerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşlik etti. Ama onun dışında diğer ülke bakanlarıyla 32 ikili görüşme gerçekleştirdi Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD’den ayrıldıktan sonra o kaldı ve 8 çok taraflı toplantıya katıldı."

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz